Musicalnieuws.nl

Geweldige cast in leuke nieuwe kindervoorstelling. De Schippers van de Kameleon

Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. Op 18 oktober was de feestelijke première van deze nieuwe voorstelling van Stichting Homemade Productions. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet, want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui... maak je borst maar nat.

Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het er op dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water. Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen. Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

‘De Schippers van de Kameleon De Kameleon: Met De Muziek Mee’ is een kolderiek muzikaal spektakel, geheel en al in de traditie van de boeken, de films en de TV-serie. De geweldige cast neemt het publiek mee in hun verhaal. David van den Tempel als Agent Zwart zet de toon. Een heerlijke aanwezigheid en een fijne toevoeging aan de cast. Alfred van den Heuvel heeft de lachers op de hand als de mysterieuze meneer van de muziek. Zijn timing is en blijft van een geweldig niveau. Sofia Ferri als de waarzegster is fantastisch. Deze alleskunner laat ook in deze rol zien dat zij alles kan. Met veel stil spel scenes weet zij toch de aandacht op zich te houden. Ook haar geweldige vocale geweld valt op. Sterre Schaasberg als de slimme Sara is geweldig. Een fijne aanwezigheid en één van de karakters die daadwerkelijk een duidelijke ontwikkeling doormaakt. Haar spel samen met Joris Braster als Hielke en Sietse is geweldig. Joris is een heerlijke aanwinst. Zijn fijne spel en hoe makkelijk hij schakelt tussen de twee karakters is prachtig. Als laatste toevoeging hebben we Calvin Kromweer als boerenknecht Gerben. Zijn aparte liefde is een heerlijke lijn om te zien. Het geheel tussen allen is geweldig.

De aanstekelijke liedjes zijn leuk. Niks bijzonders maar wel leuk. Het splinter dunne verhaal had wel meer kracht kunnen hebben. Toch is het zeker een leuke nieuwe kindervoorstelling. De Kameleon: Met De Muziek Mee is nog tot en met maart 2023 te zien in heel Nederland.

Door Jennifer Hoffmann
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025