Musicalnieuws.nl

Gewaagde Addams Family door Musicalvereniging Zwaag

Voortkomend uit de Zwaagse Operettevereniging maakt Musicalvereniging Zwaag inmiddels heel wat jaren mooie musicalproducties. Dit jaar wagen ze zich aan de meest geliefde macaber familie van de wereld The Addams Family. Op vrijdag 17 januari speelde zij hun première en musicalnieuws was hierbij.

Wednesday besluit dit geheim uitsluitend te delen met haar vader Gomez. Daarmee heeft hij voor het eerst een geheim voor zijn vrouw Morticia en wordt gedwongen te breken met de familiewetten. Alles verandert als de familie Polderman op de stoep staat voor een kennismakingsdiner in huize Addams. De chaos lijkt compleet als sluimerende gevoelens worden geopenbaard en daarmee de liefde op de proef wordt gesteld. In de musical schitteren de bekende leden van de Addams Family, die zich totaal niet bewust zijn van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. De eeuwenoude bouwstenen van de familie zijn eerlijkheid, openheid en familietrouw. Deze komen onder druk te staan als dochter Wednesday verliefd wordt op de jonge Lucas Polderman; zoon uit een doodnormaal gezin uit Andijk!

Gomez en Morticia Addams zijn hoofd van de familie en worden gespeeld door André Vloeijberghs en Marije Slippens die de cast aanvoeren. Beiden zijn erg goed in hun rol en hoewel het accent van Gomez het soms wat onduidelijk maakt, zorgt het ook voor veel komische momenten. Marije is buiten haar rol ook verantwoordelijk voor de choreografie. Vooral het duet wat Morticia en Gomez in de tweede akte dansen is erg mooi en goed. 
De hele Addams Family zag er uit zoals het hoort. Hoewel Fester in andere producties wordt gespeeld door een man, is hier de keuze gemaakt om het door een vrouw te laten spelen. Berna Meijer neemt deze taak op zich en stort zich vol overgave in deze uitdaging. Haar spel is fijn om naar te kijken en haar zangstem is erg mooi en helder.

De Polderman familie bestaat uit Moeder Hilly, vader Henk en zoon Lucas. Marleen Kunst, Pascal Immink en Loet Appelman nemen deze rollen op zich. Ieder van hun spelen erg fijn en vooral de zangstem van Marleen komt er goed uit de verf. De gehele cast is erg energiek en heeft de juiste instelling. De première zenuwen waren hier en daar wel aanwezig wat helaas ten koste ging van sommige momenten.

Musicalvereniging Zwaag is een echte ‘dorpse’ vereniging, maar ze mogen gerust zeggen met een regionale uitstraling. De leden komen uit diverse gemeenten in wijde omgeving. Het karakter is in de positieve zin van het woord wel ‘dorps’. Ze staan voor elkaar en achter de producties. Dat maakt de vereniging tot een hechte groep met als ambitie elk jaar een prachtige musical te produceren. Deze versie van The Addams Family is nog 24 en 25 januari te zien in PartyCentrum de Witte Valk in Zwaag.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor een klein fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto's

Producties Musical 2.0 - 2024/2025