Musicalnieuws.nl

Getalenteerde cast van De Klokkenluider van de Notre Dame presenteert zich

Deze zomer brengt Festivaria een nieuw spektakel op de planken. Of eerder op het water, want het prachtige Donkmeer in Berlare is wederom het toneel dat deze musical zal dragen. Zo’n prachtige locatie vraagt om een klassieker die ook vandaag de dag nog actueel is: na een kort overleg werd De Klokkenluider van de Notre Dame gekozen.

Regisseur Bruno van Heystraeten stelde vandaag zijn creatives voor: Ingrid Coppieters (choreografie), Geert Baetens (muzikale leiding), Marnik Baert (decorontwerp) en Elvira Van Bavinckhove (kostuumontwerp). Daarnaast werd de hoofdcast onthuld, en dat zijn niet de minste. Vlaamse toppers zoals: Nordin De Moor (Frollo), Ruben Van Keer (Quasimodo), Idalie Samad (Esmeralda), Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn.
 
Het decor zal uiteraard een kathedraal zijn, met bewegende stukken die het plein en interieur van o.a. diezelfde kathedraal moeten voorstellen. Daarnaast zal er met het water worden gespeeld, waar een loopbrug over zal komen. De oevers zullen tevens niet vergeten worden. Gebaseerd op de roman van Victor Hugo, en met muziek van Disney zal het publiek worden ondergedompeld in het 15e eeuwse Parijs.
 
Het verhaal: Na 20 jaar afzondering verlaat Quasimodo stiekem zijn klokkentoren voor het Dwazenfestival in Parijs. Een feest wordt het echter niet: jaloezie, liefde en uitsluiting spelen op elkaar in. Wie zal het hart van de zigeunerin Esmeralda winnen? En zal de klokkenluider wederom als kluizenaar moeten leven?
 
Na Singing in the Rain in 2022 is Festivaria nu toe aan dit nieuwe hoofdstuk. Er zullen honderden figuranten op het podium zijn, en nog meer helpers achter het toneel. Dit is niet het enige grootse wat er dit jaar gebracht wordt: wegens technologische verbeteringen zal de cast voor het eerst alles live zingen.
 
De Klokkenluider van de Notre Dame gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.
Tickets en info: www.festivaria.eu 
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025