Musicalnieuws.nl

Geslaagde première van indrukwekkend Zodiac

Er was lang naar uitgekeken maar op 5 juli was het dan echt zover: de première van Zodiac de Musical op unieke locatie: de voormalige gevangenis de Koepel in Breda.

Het is niet alleen een unieke locatie, maar ook de manier waarop de voorstelling wordt gespeeld is uniek: op een rond podium in het midden. Om het podium heen staan 4 tribunes die elk een eigen ingang hebben genoemd naar de vier elementen Aarde, Lucht, Vuur en Water.

En om deze elementen draait het verhaal met in de hoofdrol Samir als Bo/Boogschutter. Het verhaal speelt in 2031 en onze aarde is er slecht aan toe. Hierdoor geeft de Zodiac de mensheid op en wil de elementen van de aarde terugtrekken. Bo gaat naar de aarde om deze elementen terug te vorderen. Aangekomen op aarde komt hij in contact met Evi (gespeeld door Dominique de Bont), die aangesloten is bij de rebellen genaamd “Groen”. De Groene rebellen proberen de wereld en de mensheid te redden. Evi is de dochter van Frederik de Secretaris Generaal (René van Kooten) en snapt haar intenties volledig. Hij wil ook de aarde redden, maar de wereldleiders willen dat hij dit op een verkeerde en inhumane manier doet. Frederik ziet wel dat deze manier niet de juiste is, maar wat moet er gebeuren om de wereldleiders in te laten zien dat dit zo niet door kan gaan?
Het verhaal is indrukwekkend en laat het publiek nadenken over het milieu en waar de mensheid mee bezig is.

Dit alles op goed in het oor liggende nieuwe muziek, geschreven door Jeroen Sleyfer & Fons Merkies. De muzikale leiding is in de capabele handen van Marnix Wetzer. Het geeft toch altijd een extra dimensie aan een voorstelling als er live muziek gespeeld wordt.

Een groot gedeelte van de cast is jong, talentvol en vooral innemend! Samir speelt niet alleen overtuigend, je gaat gelijk van hem houden. Marie Körbl als vlinder wil je alleen maar knuffelen, zoals ze fladdert over het podium.
Niet alleen Dominique, maar ook de rebellen Sofia Ferri, Roman Brasser en Melle Berense zijn stuk voor stuk overtuigend, geloofwaardig en vocaal geweldig.
Maar ook de overige rollen worden overtuigend gespeeld en zijn erg goed gecast.

Visueel is deze show echt prachtig: de choreografieën en de kostuums zien er gelikt uit en de projecties in de koepel en de drones geven een extra dimensie aan het geheel.

Kortom wij geven 5 sterren aan deze voorstelling en zeggen: ga dit zien en vooral beleven!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 
 
 
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025