Musicalnieuws.nl

Geslaagde Legally blonde door Stichting Manteau

Ons eerste bezoek aan een musical van Theatergroep Manteau, was er een die de trip naar Gorinchem meer dan waard was

Het verhaal
Legally Blonde gaat over een rijk meisje, Elle Woods (gespeeld door Tamara Schilder) die houdt van winkelen, en vooral op design-kleding. Haar lievelingskleur is roze en dat laat ze graag in haar kleding en accessoires zien. Ondanks haar "beperkte intelligentie" (een stereotiep kenmerk van het blonde, rijke meisje) is ze toch slim genoeg om toegelaten te worden op de Harvard Law School. Daar wilt ze alleen heen omdat haar vriendje Warner (gespeeld door Jorg Huizinga), die haar heeft gedumpt daar op school zit.
Op school blijkt haar ex-vriend alweer een nieuwe vriendin te hebben en Elle doet alle moeite om zijn hart terug te winnen. Als zij dan gezamenlijk een ingewikkelde zaak moeten oplossen, ontdekt zij niet alleen de alibi van de verdachte, maar ook is zij uiteindelijke degene die de moordenaar weet te ontmaskeren.
In haar liefdesleven gaat het hierdoor net zo positief en valt niet alleen haar ex-vriend voor haar, maar ook haar vriend op Havard professor Emmett. Maar na alles is ze genezen van ex-vriend Warner en wil verder gaan met Emmett.
 
In een tot theaterzaal omgebouwde zaal met losse stoelen werd de show met veel enthousiasme gespeeld. Er werd van professioneel uitziende projecties gebruikt maakt om de locatie aan te geven en andere informatie te verstrekken.
Het ensemble begint de voorstelling met het heerlijk “Oh my God” en ze laten gelijk zien en horen dat ze er zin in hebben. Dan verschijnt Tamara Schilder als Elle ten tonele en ze zet niet alleen een prachtige Elle neer, maar ze is vocaal ook van hoog niveau.
De hele show is genieten van het begin tot het eind, alles zit erin humor, slechterikken, liefde en gelukkig een Happy End.

Complimenten aan de hele cast bestaande uit: Tamara Schilder, Jorg Huizinga, Kevin de Bruin, Marjan Kroon, Java van der Heide, Lisa Verschuren, Manon Vink, Romy Goldberg, Jorinde Goor, Naomi Broekhoven, Sonny Monster, Milou Boogaard, Anneloes den Boer, Carla van der Vegt, Esley Bouman, Elisabetha Koritnik Geert Ensing en niet te vergeten de schattige hond Badger.

Volgend seizoen komt Theatergroep Manteau met de musical Jesus Christ Superstar en wij kijken er al naar uit!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025