Musicalnieuws.nl

Geslaagde jubileum voorstelling van Shrek door De Jonge Stem

Jeugdmusicalgroep De Jonge Stem viert dit jaar haar 65-jarig jubileum en is een begrip in Velsen. Na voorstellingen als 42nd street, Legally Blonde en The Wiz was het dit jaar de beurt aan de voorstelling Shrek.

Het verhaal van Shrek werd bij het grote publiek bekend door de succesvolle films en is sinds enkele jaren ook een grote hit op toneel.

De chagrijnige, botte groene oger Shrek, sterk gespeeld door Stijn de Boer, woont alleen in zijn moeras. Dat vind hij wel best, want de wereld is bang voor hem. Maar plotseling wordt zijn kluizenaarsbestaan bruut verstoord wanneer een groep dakloze sprookjesfiguren in zijn moeras wordt gedumpt door de wrede, in lengte iets ‘te kort’schietende Lord Farquaad , die geweldig wordt neergezet door Joram de Boer.
Lord Farquaad biedt de oger echter een deal aan; als Shrek de mooie prinses Fiona  (gespeeld door Anniek Bakker) redt dan zal Shrek zijn moeras weer terugkrijgen.
Samen met Ezel (Yerdin Adelaar); de hyperactieve, dansende, zingende, maar vooral lieve (zelfbenoemde) vriend van Shrek start een groot avontuur!
 
En een avontuur werd het zeker!
Vanaf het moment dat de voorstelling begint wordt het publiek meegenomen in een wondere sprookjeswereld. Allereerst valt de grootte van de cast op, wat een bonte groep!
Jongere spelers, ervaren gezichten en een hele hoop rollen zorgen ervoor dat iedereen een geschikte rol en plek vindt in het sprookjesbos. 
 
Naast de spelers op het toneel die een prima prestatie leveren valt het fantastische decor de gehele voorstelling op. Elke scene kent verschillende decors die er werkelijk gelikt uit zien. Vele (professionele) producties kunnen een voorbeeld nemen aan de werken die het team van de Jonge Stem heeft weten te bouwen met als klapper een enorme rook blazende draak met oplichtende ogen.
Ook de kostuums zien er prachtig uit wat het een feestelijk en mooi geheel maakt.
De voorstelling werd ondersteund door een vijftienkoppige liveband die een bak energie met zich mee brengt.
 
Waar de jongere bezoekers vol verbazing kijken naar de draak en lachen om Ezel valt er ook voor het volwassen publiek genoeg leuks te ontdekken; zo wordt er ‘de draak gestoken’ met een opmerking over een muur die door de illegale sprookjesfiguren zelf betaald mag worden en het uit hout gesneden paard multiplex krijgt door zijn naam de lachers op de hand.
 
Shrek is het antwoord op hoe een jubileum kan worden gevierd;
De Jonge Stem weet hoe je een feestje bouwt en laat dit met de voorstelling Shrek zien!

Door: Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag en houdt onze facebook in de gaten voor een uitgebreid fotoalbum
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025