Musicalnieuws.nl

Geslaagd feest bij Mamma Mia in Utrecht

Op zaterdag 6 april was er veel te vieren in het Beatrix Theater in Utrecht en MusicalNieuws vierde dit feest gezellig mee.

De geschiedenis van Mamma Mia begon op 6 april 1974, dus precies 45 jaar geleden, toen won ABBA met het epische nummer Waterloo het Eurovisie Songfestival. Deze overwinning betekende definitief de internationale doorbraak van ABBA, de band bestaande uit Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus.
Het succes van ABBA was ongekend. Geen wonder dat er jaren later, toen de band allang uit elkaar was, besloten werd een musical van de geweldige liedjes te maken. Mamma Mia was geboren.
 
Deze popula!re musical ging precies 20 jaar geleden op 6 april 1999 in Londen in première en is sindsdien niet meer uit het theater weg te denken. De show wordt altijd wel ergens op de wereld gespeeld en ook Nederland blijft niet achter.
Inmiddels hebben we alweer de derde versie van deze heerlijke show in het theater staan. Van deze versie werd zaterdagmiddag alweer de 200e voorstelling gespeeld!
 
Verhaal
MAMMA MIA! is een komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.
 
Het Beatrix theater was op zaterdag 6 april het toneel van de première van Kaj van der Voort in de rol van Sky. Kaj stond niet voor het eerst in een musical, want 10 jaar geleden speelde hij kleine Ciske in de musical Ciske de Rat.
Van 2013 tot 2017 werd Kaj bij het grote publiek bekend door zijn aandeel in de populaire boyband: B-Brave. En vanaf 6 april 2019 staat hij weer in het theater.
Kaj lijkt de eerste akte wat zenuwachtig en dat is ook niet zo raar, want dat brengt een première nou eenmaal met zich mee. Helaas komt daardoor zijn spel wat onwennig over in het begin, maar vocaal staat hij vanaf de eerste noot zijn mannetje.
De tweede akte weet hij zich ook qua spel te revancheren en we kunnen daardoor spreken van een geslaagde première voor Kaj.
 
Mamma Mia is en blijft altijd een feestje, de zaal verlaten zonder te zingen en/of te dansen is echt onmogelijk!
Dus ga dit feestje beleven in het Beatrix Theater in Utrecht!
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag van de première van Kaj als Sky
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025