Musicalnieuws.nl

Gers Pardoel bouwt feestje in de Antwerpse Lotto Arena

Op zaterdag 5 maart 2022 was het eindelijk zover. Veel fans hadden hun ticket ondertussen al bijna 2 jaar op zak maar mochten afgelopen zaterdag eindelijk genieten van het concert van Gers Pardoel in de Lotto Arena in Antwerpen. En niet enkel het publiek had er lang op moeten wachten, ook Gers Pardoel had zijn publiek duidelijk gemist! Hij zette met veel energie een verzorgde show neer die de temperatuur in de Lotto Arena met een paar graden deed stijgen.

De show van Gers Pardoel was één groot feest! Hij bracht de sfeer erin met enkele klassiekers zoals 'Bagagedrager' en 'Louise', daarnaast speelde hij ook een aantal liedjes die hij schreef voor de televisieprogramma 'Liefde voor muziek; in 2017. Deze bekende hits werden afgewisseld met de iets onbekendere nummers uit het oeuvre van de zanger. Daarbij kregen vooral songs uit Gers laatst uitgebrachte album '2020' hun plaats.
 
Iets voorbij de helft van de show zet Pardoel het nummer 'Nachttrein' in, een nummer dat hij uitbracht samen met Sean Dhondt. Voor de gelegenheid brengt hij het duet samen met de Nederlandse singer-songwriter Flemming. Samen zingen ze daarna nog een nummer en krijgt Flemming ook even het podium voor zich alleen om zijn hit 'Amsterdam' te brengen. Het publiek weet dit intermezzo duidelijk te smaken, want ook hier wordt met volle overtuiging meegezongen en gedanst.
 
Het optreden was een totaalspektakel met vuurwerk, licht, projectie, confetti en enkele zeer getalenteerde danseressen die zichzelf doorheen de show in verschillende pakjes hesen om de songs van Gers Pardoel nog meer kracht bij te zetten. Enkel jammer dat iemand hen voor het nummer 'Vlinders' een libellen-pakje had aangemeten. Toch bleven alle danseressen performen met een hoge energie en veel inlevingsvermogen.
 
Gers Pardoel had tijdens de hele show veel aandacht voor zijn fans. Hij kijkt duidelijk de hele zaal rond als hij het publiek toespreekt en vergeet daarbij ook de mensen op het tweede balkon niet. Iedereen is even belangrijk maar de kleinste fans stiekem toch net een beetje meer. Die krijgen een handje en een knipoog vanop het podium. Gers luistert naar wat uit de zaal komt en speelt daar handig op in tijdens z'n bindteksten. Dat maakt het optreden, ook al vindt het in een grote zaal plaats, toch een stukje intiemer.
 
Gers Pardoel leek vast besloten er een knalshow van te maken en heeft dat dan ook gedaan. Hij heeft het podium de voorbije jaren echt gemist, zoveel is duidelijk!

Door Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor het fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025