Musicalnieuws.nl

Gepassioneerde Matthijs van der Meer als Mister Christmas

Na de succesvolle kerstproductie in 2016 waarin Mister Christmas samen met The Santa Babes Amerikaanse en Engelse kerstliederen ten gehore bracht, is Mister Christmas nu in 2017 te zien in een gloednieuw jasje. Op donderdag 14 december was MusicalNieuws hier getuige van in het Theater Islemunda te Rotterdam.

De nu 24 jarige Matthijs van der Meer straalde in 2015 in zijn laatste jaar van de Fontys Hoge School van de kunsten in de professionele productie: Heerlijk duurt het langst. Na daarna in diverse kleinere producties te hebben gestaan is hij in 2016 een unieke artistieke werkcombinatie begonnen samen met Barrie “vooral doorgaan” Stevens onder de naam: MB PRODUCTION COMPANY

Dit seizoen wordt Matthijs bijgestaan door een groep jonge getalenteerde kids van de RTL Telekids Musicalschool. Deze groep varieert per voorstelling, maar het uiterst getalenteerde Youri Ouwerkerk is naast Matthijs de enige vaste speler in deze leuke, liefdevolle, gepassioneerde, sentimentele voorstelling.
Onder muzikale begeleiding van Daan van Lanen brengt Matthijs een heerlijke avond met interactie met het "zingend" publiek in een ongedwongen sfeer. Dit maakt het een kerstvoorstelling om keer op keer bij terug te keren. De rode draad van de avond is de zoektocht door Matthijs naar het kind in zichzelf.

Wat ons betreft is het Matthijs gelukt om het ware kind in zichzelf terug te vinden ondanks dat hij ook al op jonge leeftijd beïnvloed is door onze onpersoonlijke, digitale en harde maatschappij.

De regie is in handen van zakelijk partner Barrie Stevens. Barrie is een begrip in Nederland. Hij werd onder meer bekend door zijn aandeel in de onvergetelijke series Ja Zuster, Nee Zuster en Tita Tovenaar. Daarnaast stond Barrie als danser en acteur tientallen jaren op de planken. In Nederland onder meer in de musicals van Jos Brink en Frank Sanders, op West End als danser in Dads Army, Mardi Gras, The Royal Command Performance en als acteur in verschillende toneelstukken van The Shakespeare Company.

Mister Christmas speelt helaas vandaag alweer voor het laatst maar ga dit vandaag nog zien in Heemstede
Kijk HIER voor kaarten

Door: Yvonne Zwarts

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
Musical 2.0 audities juni 2024