Musicalnieuws.nl

Genieten van Seven Drunken Nights, the story of the Dubliners

Als we nog maar net op de rode loveseat van het Oude Luxor Theater zitten begint de avond met een heerlijke versie van The Wild Rover en de sfeer zit er gelijk in! De ene na de andere prachtig uitgevoerde song volgt elkaar op. Maar het is niet alleen een heerlijke avond met muziek, want tussen de nummers door wordt de gehele geschiedenis van de Dubliners op boeiende wijze verteld.

Zo vertellen ze dat de oorspronkelijk naam van de groep was: "The Ronnie Drew ballad Group" was en dat deze naam werd echter veranderd in "The Dubliners", naar het boek van James Joyce, dat toentertijd werd gelezen door Luke Kelly.

De groep heeft in de loop der jaren verschillende personeelswijzigingen gekend. Ronnie Drew verliet in de jaren 70 enige tijd de groep en hij werd vervangen door Jim McCann.
Na 50 jaar te hebben gespeeld, kondigde de band in de herfst van 2012 aan ermee te stoppen, volgend op het overlijden van medeoprichter Barney McKenna.

Nu in 2018 speelt de band The Seven Drunken Nights  bestaande uit: Ged Graham, Danny Muldoon, Billy Barton, Paddy Ryan, Conor Elliot en ensemble Max Grey de nummers van de Dubliners en vertellen het verhaal over de hoogte- en dieptepunten van deze iconische groep met een indrukwekkende carrière die meer dan vijftig jaar beslaat.

Alle hits zitten in de show en daarom staat een avond Seven Drunken Nights garant voor een heerlijke avond meezingen en genieten van de authentieke Iere volksmuziek

Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025