Musicalnieuws.nl

Genieten van ontroerende verhalen met mooie liedjes door Jenny Arean en Marijn Brouwers

Dankbaar was MusicalNieuws maandag 16 mei getuige van de première van het nieuwe liedjesprogramma van Jenny Arean en Marijn Brouwers

Jenny Arean vond het doodeng om weer in het theater te staan en te zingen, vertelde Marijn Brouwers. Hij vond het echter tijd om haar weer met een liedjesprogramma naar het theater te halen en hij had gelijk!

Arean hoort gewoon op het toneel, haar stem is nog altijd even betoverend en met haar warme persoonlijkheid neemt ze de zaal mee in haar belevingen.
Brouwers heeft met zijn vorige programma’s al kunnen bewijzen dat hij een chansonnier pur sang is, maar ook hij kent de kunst van een verhaal vertellen. Regelmatig weet hij ons te ontroeren.

15 jaar heeft het geduurd sinds de musical Foxtrot, maar nu staan ze weer samen op de planken. Samen staan zij nu garant voor een avond vol op kleinkunstachtige manier gebrachte liedjes, zowel oude als nieuwe liedjes. Liedjes met teksten van oa Ivo de Wijs, George Groot maar ook van Brouwers zelf.
Muzikaal worden ze bijgestaan door een drietal uiterst ervaren muzikanten: Marc-Peter van Dijk op piano, Reyer Zwart op bas en gitaar en Peter van Os op zowel de accordeon als de trombone.

De  avond begint met een prachtig duet: “Droom” met een door Ivo de Wijs geschreven tekst. Hierna worden de liedjes voornamelijk als solo’s gebracht, met tussendoor grappige en ontroerende anekdotes.
Als decor wordt gebruik gemaakt van een zestal stoelen, waar ze niet alleen op zitten om te zingen, maar ook in het donker op zitten om naar de ander te luisteren. Waarbij het wederzijds respect voelbaar is.

“De Liedjes” door Jenny Arean en Marijn Brouwers is tot en met 27 maart 2017 door het hele land te zien is een absolute aanrader. De speellijst kunt u vinden op: http://marijnbrouwers.nl/jenny-arean-marijn-brouwers-2/