Musicalnieuws.nl

Genieten van het muzikale multitalent Diederick Ensink in Diederick's Debuut

Diederick Ensink is voor vele nog een onbekende naam. In ‘Diedericks Debuut’ maakt het theater publiek kennis met zijn multi-instrumentale, muzikale one-man-show. Op dinsdag 13 oktober 2020 mocht Diederick eindelijk zijn première spelen in de grote zaal van theater Figi in Zeist.

Diederick Ensink is geboren in Cobham, Groot-Brittannië. In zijn 3e levensjaar verhuisde hij naar Noord-Brabant. Vanaf zijn jonge levensjaar is hij al bezig met muziek. En na de middelbare school was het conservatorium dan ook geen verrassing. Nadat hij hier in 2010 afstudeerde met een bachelor Muziektheater en een Minor Altviool. Na zijn studie startte Diederick zijn loopbaan als professioneel acteur, zanger en musicus bij Jeans Theatershows, waar hij 4 theaterseizoenen deel was van de cast. Na deze productie begon hij met musicals. Maar bleef ook altijd muziek maken.
 
In deze voorstelling is Diederick zijn eigen orkest.  Met een loop-station en vele instrumenten, speelt hij bekende en originele liederen. Hij geeft in feite een kleine spoedcursus muziek. Door middel van zijn eigen ervaringen met o.a. zijn viooldocent vertelt hij waarom muziek zo belangrijk is voor mensen, en zo ook voor hem. “Ik ga ervoor en werk het liefste op en rondom het podium de benen onder mijn lijf vandaan, omdat ik hoop bij te kunnen dragen aan de Nederlandse kunst- en muziekwereld.”
 
Wat met een paal boven water staat is dat Diederick echt belachelijk muzikaal is. waar mensen dromen om één instrument te kunnen spelen, speelt hij er in deze voorstelling meer dan 7! Hij weet het publiek ook mee te betrekken met zijn muziek. Zijn onbevangenheid is aandoenlijk. Ook zijn enthousiasme is fijn. Überhaupt fijn dat men weer naar theaters kan. Helaas moeten mensen die een avond vol muziek willen, nog even geduld hebben. Diedericks Debuut is vanaf eind oktober weer in de Nederlandse theaters te zien.

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025