Musicalnieuws.nl

Genieten van het benefietconcert ten bate van Stichting MIND: Unsound Mind

Unsound Mind is een benefietconcert ten bate van Stichting MIND. De eerste editie vond plaats in januari 2019. Het leverde een donatie van maar liefst €2.000 op en een vermelding op NOS Stories. Na dit succes kon een tweede editie niet lang op zich laten wachten. Op 1 februari vond deze tweede editie plaats in het Zonnehuis in Amsterdam en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Er rust nog altijd een stigmatiserend taboe op onderwerpen als, Depressies, paniekaanvallen, angststoornissen, piekerstoornissen, PTSS en ga zo maar door. Het bespreken ervan blijft lastig en ontstaat vaak onbegrip. Niet alleen het om hulp (durven) vragen, maar ook de correcte hulp geven worden daardoor tegengewerkt. Voor velen vormen psychologische klachten obstakels in het dagelijks leven; obstakels bij handelingen en/of activiteiten die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn.

Na jarenlang geconfronteerd te worden met dit taboe, door haar eigen ervaringen met mentale problemen, besluit de toen 18-jarige ambiërend musicalactrice Melissa Zijsling in 2018 dat het tijd is om in actie te komen. In korte tijd weet zij een selecte groep mensen te verzamelen die eveneens een sterke verbondenheid voelen met het onderwerp. 

De cast bestaande uit Melissa Zijsling, Erik Pielaat, Sydney Kuipers, Mirthe Overhage, Marvin van der Horst, Davey Molenbroek, Déwy Kuiper, Femke van der Endt, Jens Vlasveld, Jesse Stenzler, Jolie van der Veen, Linde van Melsen, Lorenza Kok, Marlies Venderbos, Marloes Oosterwegel, Sam Poelsma, Tim van der Heijden en Trevor van Camp, laten ieder horen waarom zij een goede aanwinst zijn in dit geheel. Dat deze groep close met elkaar is wordt in deze show helemaal duidelijk. De moeilijke onderwerpen worden liefdevol en met respect voor elkaar behandeld. De nummerkeuze is geweldig. Van bekende musicals als Hamilton en Spring Awakening tot onbekendere als Bare en Finding Neverland. Stuk voor stuk worden de nummers prachtig gezongen door deze groep met getalenteerde jongeren.

De grootste boodschap van deze stichting is het bespreekbaar maken van taboes rond psychologische problemen en samen sterk staan. De voorstelling wordt dan ook afgesloten met het prachtige ‘Als wij niets doen’ Uit Soldaat van Oranje. Zeker een toepasselijk nummer met een mooie boodschap, de uitvoering maakt het des te indrukwekkender. 

Stichting MIND wil psychologische problemen voorkomen, mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. Kun je onverhoopt niet bij de voorstelling aanwezig zijn, maar zou je wél graag Unsound Mind en Stichting MIND willen steunen? Dan kun je ook een donatie doen op ; https://www.unsoundmind.nl/donaties

Kijk HIER voor een klein fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025