Musicalnieuws.nl

Genieten van een prachtig Nu ik je zie door Soy Kroon

Soy Kroon hebben wij al in meerdere producties zien schitteren en dit seizoen speelt hij een solovoorstelling naar het boek “Nu ik je zie” van Merlijn Kamerling, de zoon van Antonie Kamerling. Een indrukwekkende voorstelling over uitgestelde rouw, volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit.

Tien jaar na de dood van zijn vader gaat zijn 21-jarige zoon op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet. Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet. Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan. Hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Hij bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met hen over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van zijn vader, van zijn depressies? Kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader?

Soy Kroon maakt indruk in deze solovoorstelling en speelt de rol van Merlijn Kamerling erg overtuigend. De hele zaal hangt 75 minuten lang aan zijn lippen en je kunt een speld horen vallen. Het decor bestaat alleen uit een zestal metalen hekken, die hij tijdens de voorstelling meerdere malen van positie wijzigt zodat er een andere opstelling en situatie ontstaat.

Nu ik je zie heeft ook een podcast. De eerste aflevering met Soy Kroon (acteur), Benno Hoogveld (regisseur) en Marc Veerkamp (scriptschrijver) luister je via Spotify.
De voorstelling toert tot en met 2 juni door het hele land. Meer informatie is te vinden op www.solostories.nl.
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025