Musicalnieuws.nl

Genieten van amateur talent bij Musicalvereniging Zwaag met hun voorstelling van de Blood Brothers

Blood brothers is het verhaal van een tweeling Mickey en Eduard waarvan de moeder niet beide jongens kan houden vanwege haar (financiƫle) situatie. De ene jongen Mickey (gespeeld door Loet Appelman) blijft bij de moeder in het arme gezin. De andere jongen Eduard (gespeeld door Ted Knijn) wordt weg gegeven aan een rijker gezin.

Door toeval of het lot blijven de jongen elkaar hun hele leven tegen komen. Als ze als jonge schoolkinderen veel samen spelen, komen ze erachter dat ze op de zelfde dag geboren zijn en worden ze beste vrienden en ‘blood broeders’.
Als de jongens tieners zijn worden ze verliefd op hetzelfde meisje. Tegen de tijd dat de ze volwassen zijn geworden is het verschil tussen de jongens groter dan ooit. En dit verschil geeft het verhaal een dramatisch einde.

De cast van musical vereniging Zwaag maakt dat je mee gaat met het verhaal wat ze vertellen. De moeder (Nieke Kerkvoort) heeft een krachtige, zuiver zangstem en dit samen met haar acteertalent en humor, maakt dat je haar gelooft in alles wat ze doet.
Het esemble, die bijna constant op toneel staan, nemen, per persoon, ook de rol van verteller op zich; De een zingend, de ander pratend.

De twee jongens zijn zo geloofwaardig. Je gaat met ze mee als 7 (bijna 8) jarige, zowel als pubers en als volwassen mannen. De onverwoestbare band tussen de jongens is te voelen in de zaal. Hoewel Loet Appelman zelf nog maar 18 is, zet hij ook de volwassen en uiteindelijk depressieve Mickey geloofwaardig neer.
Heel bijzonder waren ook de kleine Mickey en Eddie. Vol overgave speelden ze hun rol en wat deden ze het goed.
Daarbij was geweldig dat er een live orkest was. Het geeft toch altijd een extra lading aan een stuk. Marieke van Diepen was dit jaar voor het eerst als musical leider betrokken bij de musical vereniging maar heeft meteen haar stempel op het stuk gedrukt.

Volgend jaar brengt musicals vereniging Zwaag Hairspray op het toneel en daar kijken we nu al naar uit.

Door: Bianca Bakker
Musical 2.0 audities juni 2024