Musicalnieuws.nl

GELUK! - door Jongerentheater Quint

Geluk. Iedereen is er voortdurend naar op zoek. Maar wat is geluk eigenlijk? En waar vind je het? Jongerentheater Quint neemt je zingend, dansend en spelend mee in het absurde leven van de jonge Mitchell Vooruit. Hij probeert het op alle mogelijke manieren te maken in de wereld en zo het geluk te vinden. Zijn carrière start met, jawel, een gelukje!

Binnen een koffiebedrijf heerst grote paniek nadat één van de beste koffievertegenwoordigers het bedrijf heeft verlaten. De goedlachse en spontane Mitchell valt op bij het bestuur en wordt verkozen als nieuwe koffievertegenwoordiger.

 ‘Er ligt een prachtige toekomst voor u, meneer Vooruit. Pak haar vast en laat haar nooit meer los!’

 Vol goede moed en grootse plannen begint Mitchell met zijn nieuwe functie. Al snel is hij heerlijk aan het netwerken. Hoofdcommissaris politie, hoofdinspecteur belastingdienst, iedereen wordt aan hem voorgesteld en hij wordt ondergedompeld in het kapitalisme. Terwijl hij steeds meer zijn best doet om succesvol te zijn, komt hij in aanraking met…

 … Het communisme: ‘Goed. We gaan verder. Wanneer werd u lid van de partij?’

… De wetenschap: ‘U bent in de gelegenheid om bijzonder behulpzaam te zijn bij mijn onderzoek. Ziet u wel eens allemaal beestjes?’

… Het imperialisme: ‘Zoals u ziet biedt Zingara uitgelezen investeringsmogelijkheden.’

… Religie: ‘Mijn vriend, wilt u getuigen?’

… Het humanisme: ‘Nee, maar jullie zijn MENSEN. Laat het woord tot je doordringen!’

… Liefdadigheid: ‘Reeds nu al doet hij een schenking uit zijn magere middelen!’

 Zal het Mitchell lukken om het te maken in de wereld en het geluk te vinden? Laat je meevoeren langs de ideologieën waarin Mitchell het geluk probeert te vinden. Geniet van de liedjes met de scherpe teksten die veel duidelijk zullen maken. Kom kijken naar deze slimme komedie vrij naar de Lindsay Anderson film ‘O Lucky Man!’ met composities van Alan Price. Op 24, 25, 27 en 28 november te zien in het Isala theater. En gaat het na het zien van deze voorstelling kriebelen om ook het podium op te gaan? Op 6 december zijn de audities voor de nieuwe voorstelling van Jongerentheater Quint!

Kijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=u8UfQ1EePck&t=2s