Musicalnieuws.nl

Gelaarsde Kat 2.0 betovert nog steeds!

Het is wel spannend. Een tournee waarin de helft van de hoofdpersonen is veranderd en een deel van het ensemble en van de vaste kindercast ook. Is het dan nog net zo leuk? Zo grappig? Zo meeslepend en ga je nog steeds met grote lach de zaal uit? Het antwoord is: JA zeker!

De kunst is dat waar nieuwe mensen spelen, Nienke Latten als Tessa en Jeroen C. Molenaar als Bas, ze ook de ruimte hebben gekregen om zich de rol eigen te maken op een manier die bij ze past. Jeroen is een grapjas, Nienke de ware prinses die echt geweldig kan zingen. Haar lange noot bezorgt de zaal kippenvel. Het is verfrissend, vrolijk en aanstekelijk. Het speelplezier spat er bij beiden af, de chemie is voelbaar. De Efteling heeft hiermee echt een uitstekende keuze gemaakt! 

Marcel Visscher is de held van het stuk, en dat blijft hij. De rots in de branding die transformeert tot kat, en dat ook echt is tot in alle details. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden:  Marcel is een rasartiest!  Dick Cohen speelt met het publiek en in zijn drie dubbel rol neemt hij de zaal voor zich in. Hij draagt het stuk door zijn interactie en het gemak waarmee hij zijn rol aanpast aan wat er gebeurt. Dat geldt overigens ook voor Marcel Visscher. Een verkeerd getimed plons maakt hij soepel tot onderdeel van de voorstelling en creëert daarmee een onverwacht hoogtepunt voor de kijkers. Want dat is wat deze mannen als geen ander kunnen, mensen laten lachen, genieten en meedoen en intussen op hoog niveau acteren.

Dat het ensemble vernieuwd is is vooral te merken aan een meesterzet in een scene waarin met accenten wordt gespeeld. We gaan hem niet verklappen, maar knap hoe deze scene op een totaal andere manier ook hilarisch kan zijn. 

De helden van het stuk zijn ook de vaste kindercast. Drie groepen van 7 kinderen die om de beurt de cast completeren. Als je bedenkt dat deze kinderen allemaal gewoon op school zitten, sommigen zelfs eindexamen doen en hier elke voorstelling weer echte kwaliteit neerzetten, nemen we voor hen onze hoed af. In elke voorstelling spat spelplezier, klasse en talent eraf bij deze toneelspelers van morgen! 
En ja, de vertedering ten top zijn natuurlijk de eendagskatjes. 20 kinderen uit de buurt van het theater is mogen meespelen.  Sommigen heel stoer, anderen heel verlegen, allemaal onderdeel van een droomvoorstelling waar ze nog vaak aan terug zullen denken.

Complimenten voor de Efteling.  Het is een beetje sneller, strakker en precies zo veranderd, dat er nieuwe dingen te ontdekken zijn terwijl de ijzersterke formule gehandhaafd blijft. 

Neem je kinderen, kleinkinderen, buurkinderen, neefjes, nichtjes, schoolklas en theaterklassen onder je arm! Op naar een theater in de buurt waar nog tot april volgend jaar de Gelaarsde Kat haar streken uithaalt. Miauw!
Het ensemble bestaat uit : Demi Kromheer, Demy Janssen, Eli ter Hart, Joey Leroy, Karin Hermsen, Pepijn Schwartz, Sharon Verdegem

De vaste kindercast wordt gevormd door : Anke van Hal, Bob van de Weijdeven, Bridget Looijmans, Britta Caris, Derek Daal, Floor Brüggenwirth, Hugo Wagenmakers, Imahni Tsolakis, Isabel Diaferia, Jippe Beldman, Judith van der Wijst, Lisa Kipping, Mats Hoogland, Naomi Kipping, Kobe Dierckx, Rosanne van Abeelen, Ryk Helle, Thijs Stortelers, Valerie Lemon, Werner Lucas Spijkerman, Yara Korver.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025