Musicalnieuws.nl

Frozen: Niet alleen voor kinderen een betoverde ervaring

De animatiefilm Frozen, die in 2013 verscheen, was in één keer razend populair. Naar aanleiding van dit succes werd er in 2019 een Broadway Musical gemaakt. Deze musical is nu door Erik van Muiswinkel vertaald en beleefde op 9 juni 2024 zijn Nederlandse première, en hoe! Alle aanwezigen zijn het er over eens: Deze show is echt prachtig!

Fans van de animatiefilm Frozen kunnen smullen van alle bekende hits, zoals “Laat het Los”, maar ook “De Zomer” en “Voor het eerst na al die jaren”. Deze worden allen echt fantastisch gebracht, aangevuld met nieuwe nummers die het verhaal verdiepen zoals het prachtige “Jou verliezen”.

Verhaal:
In het koninkrijk Arendelle leven de zussen Elsa en Anna. Elsa bezit magische krachten om ijs en sneeuw te creëren, maar ze kan deze krachten niet beheersen. Door een ongeluk raakt Anna gewond door Elsa's magie, en Elsa wordt gedwongen haar koninkrijk te verlaten en zich te verbergen in een ijzig paleis op een afgelegen berg.
Anna is vastberaden om haar zus te vinden en te redden. Ze gaat op reis met behulp van Kristoff, een ruige bergbewoner en van Olaf, een vrolijke sneeuwman die Elsa heeft gecreëerd.
Wanneer Anna Elsa eindelijk vindt, ontstaat er een confrontatie die het lot van Arendelle bepaalt. Elsa's onmacht om haar magie te beheersen bedreigt het koninkrijk, en Anna moet alles op het spel zetten om haar zus te redden en Arendelle te bevrijden van de eeuwige winter.

Vajèn van den Bosch kruipt met glans in de huid van de ijzige koningin Elsa. Ze vertolkt Elsa's kracht en kwetsbaarheid met overtuigende diepgang, waardoor je meevoelt met haar innerlijke strijd. Haar vocale prestatie is adembenemend, tijdens "Let It Go" blaast ze niet alleen iedereen weg, menigeen houdt het ook niet droog. Een terechte staande ovatie volgt, die eigenlijk door haar ongezien blijft, omdat het de pauze finale is
Nienke Latten straalt als de optimistische en onbevangen Anna. Ze brengt haar energie en enthousiasme over op het publiek, waardoor je meteen verliefd wordt op haar personage. Haar komische timing is perfect en ze weet Anna's onschuldige charme perfect over te brengen.

Maar ook de chemie tussen Vajèn en Nienke is geweldig en weten hun emoties perfect over te brengen.
Naast Vajèn en Nienke blinkt de rest van de cast ook uit. Naidjim Severina is erg charmant en innemend als de stoere Kristoff. Tristan van der Lingen is niet alleen erg overtuigend als de charmante en bedrieglijke prins Hans, maar ook vocaal kan hij goed laten horen wat hij in huis heeft en dat is erg veel!

Olaf is altijd bij veel kinderen de grote favoriet en Steven Roox weet Olaf met echt geweldig te bespelen en zijn uitdrukkingen perfect uit te beelden! Van zijn solonummer “De Zomer” genieten zowel Olaf als Steven duidelijk!
Ook moeten wij de Jonge Elsa en Anna noemen, Jonge Elsa werd gespeeld door Jenia Pekar en zij geeft vocaal een geweldig visitekaartje af. Maar onze harten werden gestolen door Aysia-Mae Wijnaldum (jawel, dochter van voetballer Georginio), wat een energie, humor en stem! Echt geweldig!

Tenslotte diepe buiging voor Mathijs Pater als Sven, die tijdens deze première extra lang in dat 30 kilo zware pak moest blijven. Normaal mogen de spelers slechts 15 minuten achter elkaar op het toneel staan, maar vanwege het fotomoment moest hij extra lang in dat pak blijven. Sowieso respect voor zowel Mathijs als Niholas Li dat zij deze rol aankunnen, want het is echt lood- en loodzwaar!

Eigenlijk zouden we de gehele cast stuk voor stuk willen noemen, want ze zetten echt allemaal  een ijzersterke prestatie neer. Tel hierbij op het prachtige toneelbeeld, met adembenemende effecten en een live orkest onder leiding van René Op den Camp en je hebt een voorstelling die jong en oud gezien moet hebben!

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Kijk op ons facebookpagina voor meer foto's en foto's van de blauwe loper
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025