Musicalnieuws.nl

Frank Sanders terug in de revue in Rondom het Rembrandtplein

Op 8 juni aanstaande is de première in het Betty Asfalt Complex, maar wij mochten gisteren alvast een kijkje nemen bij Rondom het Rembrandtplein in Theater in Zuyd in Bussum

De entree van Petra Laseur als Marie Serierse ontlokt een reactie bij het publiek, omdat ze al vloekend en scheldend op het toneel verschijnt. Toch steelt de scheldende Laseur al snel de harten met de mensen in de zaal.
De show begint heel verrassend met Christian Seijkens die als Eddy Schakels een aantal goocheltrucs laat zien, waarbij hij bij een aantal bezoekers een “wow” weet te ontlokken. Eddy Schakels is de broer van Frits Schakels, de spil van het Schakels-theater. Eddy heeft een aantal indrukwekkende trucs die Seijkens op geweldige wijze weet te brengen.
De rol van Frits Schakels wordt gespeeld door Frank Sanders. Sanders weet zijn Frits overtuigend te brengen en geniet duidelijk van deze rol.
Martijn Noort speelt niet alleen Alphonse, maar ook tekent hij voor de muzikale ondersteuning van de voorstelling. Samen Jochem Smit met in zijn rol van Daniël, zorgt Martijn voor het hoogtepunt van de voorstelling (beweren zij zelf) als zij een blokje met een aantal hilarische moppen vertellen.
Robin van den Heuvel speelt Tosca, de dochter van Frits en Marie. Robin staat na haar regiedebuut met Fataal weer zelf op de planken en dat doet ze als Tosca met verve. Tosca heeft een haat/liefde relatie met haar vader Frits.
Tenslotte zien we April van Amelsvoort als Daphne. April komt heel innemend over en naast goed spelen, kan zij ook nog eens prachtig zingen.
Maar niet alleen April kan prachtig zingen; de hele cast klinkt mooi en de stemmen kleuren bij de groepsnummers erg mooi samen.

Dick van den Heuvel tekent voor het script van Rondom het Rembrandtplein. Het verhaal is gebaseerd op het leven van revueartiest Frits Schakels en speelt zich af eind jaren '20 van de vorige eeuw. Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.

Rondom het Rembrandtplein is slechts 14 keer te zien. 11 van de voorstellingen zijn exclusief te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam, meer informatie vind je op de website:  http://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=907

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025