Musicalnieuws.nl

Fotograaf William Rutten exposeert unieke concertfoto’s van Tina Turner in Beatrix Theater Utrecht

Popfotograaf William Rutten heeft, samen met de cast van TINA - De Tina Turner Musical, een speciale fototentoonstelling met acht unieke concertfoto’s van Tina Turner geopend. De foto's van de wereldster zijn gemaakt tijdens de stadionconcerten in Nederland. De fototentoonstelling is voor alle bezoekers aan TINA gratis te bezoeken in het Beatrix Theater Utrecht.

Op 23 juni 1990 trad Tina Turner op voor een uitverkochte Kuip in Rotterdam met de Foreign Affair European Tour. Zes jaar later, op 6 september 1996, wist de internationale ster met haar tientallen hits al haar Nederlandse fans in extase te brengen bij het openingsconcert van de Amsterdam ArenA tijdens de Wildest Dreams Tour. Bij beide concerten was fotograaf William Rutten aanwezig, om haar met zijn camera vast te leggen. De afgelopen weken is William in zijn archief gedoken om de acht meest indrukwekkende foto’s van deze twee concerten te selecteren.
 
‘Er is geen artiest die met zoveel passie en emotie op een bühne staat als Tina Turner,’ zegt William Rutten, die in de afgelopen tientallen jaren naam maakte als dé concertfotograaf van Nederland. ‘Het was voor mij een cadeau om Tina te mogen fotograferen. Het staat me nog altijd helder voor de geest wat voor energie ze op het podium in de Rotterdamse Kuip in 1990 liet zien. In 1996 was Tina Turner de eerste internationale artiest die in de Amsterdam ArenA optrad. Wat bijzonder was tijdens deze concerten, is dat Tina Turner niet bezig is met de perfecte look, of haar blik. Tijdens het concert zie je een en al emotie op haar gezicht. Je voelt de energie door een foto heen. En wanneer je de foto’s later terugziet, hoor je haar gewoon weer zingen.’
 
William Rutten heeft Tina Turner niet alleen bij haar concerten gefotografeerd. Ook wanneer Tina bij andere optredens, backstage of bij Nederlandse tv-programma’s aanwezig was, mocht hij haar portretteren. ‘Wanneer ik aan Tina denk, is er één woord op toepassing van haar: ECHT. Ze is benaderbaar, enorm vriendelijk en bovenal een vakvrouw met heel veel klasse. Zij is een levende legende die je minimaal één keer in je leven live gezien moet hebben. Om daarna te concluderen dat er nooit meer zo’n rasartiest zal opstaan. Tina is echt, zij is de real deal.’
 
De fototentoonstelling met acht unieke concertfoto’s van Tina Turner tijdens haar twee stadionconcerten in Nederland is vanaf 11 mei te zien in het Beatrix Theater Utrecht.
 
Over TINA – De Tina Turner Musical
TINA – De Tina Turner Musical is een productie van Stage Entertainment en werd in samenwerking met Tina Turner geproduceerd. De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, die van klein meisje uit Nutbush, Tennessee opgroeide tot de ‘Queen of Rock ’n Roll’. De voorstelling is als open eind productie te zien in het Beatrix Theater Utrecht. 

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025