Musicalnieuws.nl

Footloose: niet alleen studeren op de Uni!

Bij het cultureel studenten centrum van de Universiteit van Amsterdam, Crea, was Musicalnieuws op woensdag 4 juli aanwezig bij de première van de musical Footloose.

Vanaf de audities werd er al met hart en ziel gewerkt om Footloose op professionele wijze ten tonele te brengen. Dat is Miro Productions prima gelukt! Stichting Miro Productions is een initiatief van Minke Driessen, studente Theaterwetenschap. Het doel is om musicals en theatervoorstellingen op de planken te brengen in de omgeving van Amsterdam in samenwerking met voornamelijk andere studenten. Onder studenten leeft namelijk ontzettend veel onontdekt talent en dat wil de Stichting graag laten zien. 
 
Footloose gaat over een gewone jongen, Ren McCormack (op heerlijke wijze gespeeld door Quincy Voorhout), die ontzettend van dansen houdt.
Nadat de vader van Ren, zijn moeder Ethel (Fransje Christiaanse)  heeft verlaten, verhuizen ze vanuit wereldstad Chicago naar het boerendorpje Bomont en trekken in bij broer van Ren’s moeder, Wes (Jeroen Stevens).
In Bomont heeft de Dominee Shaw Moore (Wim Meints) de macht en daarom is zijn wil wet. Tot grote frustratie van Ren mag er, volgens de wetten van de Dominee, geen moderne muziek worden gedraaid en mag er niet gedanst worden. Alles wat volgens de dominee zondig is, is verboden. De jongen heeft hier moeite mee en gaat de strijd aan met de dominee. Daarbij wordt Ren ook nog eens smoorverliefd op de dochter van de Dominee, Ariel.
 
Zoals er in het doel van de stichting wordt verteld is er veel onontdekt talent en dat hebben wij in Footloose zeker gezien. Met name Marcela Rocha in de rol van Ariel is zo’n talent, stralend spel, plaatje om te zien en ook nog eens een prachtige stem, wij denken nog veel van haar te gaan horen en zien.
Maar ook de andere spelers doen het geweldig, Quincy als Ren is nagenoeg constant op het podium en dat is als amateur zeker erg lastig, maar hij doet het met verve.

Zonder iemand te kort te willen doen, noemen wij ook initiatief neemster Minke Driessen als Vi Moore, die met haar spel en stem onze harten heeft gestolen, overtuigende Joshua van der Toorn, als de ruwe en agressieve Chuck Cranston, Remon Boer als Willard Hewitt, die met zijn “volgen Ma” de hele zaal mee kreeg, Luca Turenhout die als Rusty Rodriguez erg overtuigend speelt en nog eens prachtig zingt, maar ook Anne Groen als Urleen/Irene, Anniek de Wit als Jenna, Dennis Ackermann als Garvin, Femke Hootsmans als Tracy, Suzanne Hootsmans als Lyla, Frank Boomaerts als Coach Jim Dunbar, Vincie Gijbers als Eleanor Dunbar/Betty Blast en ten slotte Kelsey Nunes speelden allen met hart en ziel.
 
Volgend jaar gaat Stichting MIRO Productions aan de slag met de musical Rent. De audities hiervoor zijn op 14 en 21 september in CREA Amsterdam. Kijk HIER voor de inschrijvingen.
 
Kijk HIER voor een klein fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag.
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025