Musicalnieuws.nl

Filmklassieker Casablanca inspiratie voor nieuwe productie Scapino Ballet

Op 21 oktober gaat in Theater Rotterdam de nieuwste Scapinoproductie Casablanca in première. De gelijknamige film met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van deze Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, afgewisseld met traditionele Marokkaanse Berbermuziek. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.