Musicalnieuws.nl

Feest in de Guus Meeuwis Muziekids Studio in Tilburg

De Guus Meeuwis Muziekids Studio viert op zaterdag 20 mei zijn 3-jarig bestaan in het ETZ (ElisabethTweeSteden Ziekenhuis) te Tilburg. De studio is bedoeld voor de jonge patiƫntjes in het ziekenhuis. Maar ook hun broertjes en zusjes en alle andere kinderen die het ziekenhuis bezoeken zijn er welkom. Leerlingen van de nabijgelegen Mytylschool maken al een aantal dagdelen gebruik van dit muzikale aanbod en ook revalidantjes van revalidatiecentrum Leijpark komen regelmatig middels muziek hun ledematen trainen

Vrolijk
De Guus Meeuwis Muziekids Studio is een vrolijke ruimte, met allerlei muziekinstrumenten, muziekspellen en nog veel meer zaken die met muziek te maken hebben. Hier krijgen patiënten en bezoekers, doorgaans van vijf tot achttien jaar, afleiding door het maken van, of luisteren naar muziek. Zo kunnen zij hun pijn, verdriet en gemis van thuis even vergeten. Twee ervaren studioleiders en musicerende vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het maken van muziek. “Muziek maken verlaagt het stressniveau en kan bijdragen aan een versneld herstel”, aldus vriend van Muziekids, prof. dr. Erik Scherder.

Pijn verzachten
Guus Meeuwis: “Het is heel fijn dat we in Nederland zulke goede ziekenhuizen hebben waar onze kinderen naartoe kunnen, want een (langdurig of ernstig) ziek kind blijft verschrikkelijk. Kinderen horen plezier te maken, onbezorgd te zijn en met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Het idee dat je kind voor lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven, daar moet ik als vader van vier jonge kinderen niet aan denken. Het is fantastisch dat er dan een organisatie zoals Muziekids bestaat die middels muziek de pijn wat kan verzachten en voor afleiding zorgt. Daarom steun ik Muziekids!”

Muzikale pleister
Dat de Muziekids Studio in het ETZ een succes is, is in de afgelopen 3 jaar ruimschoots gebleken. Niet alleen de patiëntjes en hun ouders, maar ook de artsen, verplegend personeel en andere bezoekers ervaren dagelijks de meerwaarde van Muziekids. Het woord ‘ziekenhuis’ heeft zelfs voor velen een andere lading gekregen en zo gaan er diverse kinderen zelfs met plezier naar het ETZ, want als troost mogen ze daar lekker muziek maken in de Muziekids Studio.

Ambassadeur Guus Meeuwis
Stichting Muziekids is er trots op dat Guus Meeuwis heeft toegestemd om op deze feestelijke dag hun eerste officiële ambassadeur te worden. ‘Guus is zo betrokken bij het succes van de studio en onze stichting, dus op deze wijze willen wij graag onze dank tonen’, aldus de stichting.

Lancering eerste Muziekids Magazine
Rond 15.00 uur zal in de aula van locatie ETZ Elisabeth de lancering plaatsvinden van het allereerste Muziekids Magazine waarbij het eerste exemplaar aan Guus Meeuwis wordt overhandigd. In dit prachtige magazine komen alle naamgevers, artiesten en diverse vrienden van Muziekids aan het woord.

Wilt u contact met stichting Muziekids of uzelf aanmelden? Bel dan met 06-28 85 55 85 of stuur een mailtje naar info@muziekids.nl. De festiviteiten zijn van: 13.30-16.00 uur,
In locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 te Tilburg
Musical 2.0 audities juni 2024