Musicalnieuws.nl

Feelgood filmhit Soof wordt theatervoorstelling

Producenten Cook a Dream en RTL Live Entertainment presenteren in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters: Soof de Musical. Het script is gebaseerd op de eerste zeer succesvolle film Soof uit 2013. De voorstelling is in november en december van dit jaar al te zien tijdens de openbare workshop sessies in Rotterdam en Breda, en gaat op 18 november 2018 in première. Wie de hoofdrollen vertolken wordt later bekend gemaakt.

Unieke openbare workshops – naar Amerikaans voorbeeld
De workshops in Rotterdam en Breda zijn, naar Amerikaans voorbeeld, bedoeld om de voorstelling tot in detail uit te kunnen werken en te testen. Uniek is dat deze workshops openbaar zijn. Bezoekers van de workshops worden betrokken bij het maakproces van Soof, de Musical. In deze zogenaamde laboratoriumvoorstelling ziet men de allereerste versie van de musical. Op basis van de reacties wordt de voorstelling verder ontwikkeld door de makers. Op Broadway en in Londen gebeurt dit regelmatig. Nederland kent deze traditie niet. 

Cook a Dream 
Cook a Dream is een maak- en creatiebedrijf dat musicals produceert. Cook a Dream is opgericht in 2009 door Ulrike Bürger-Bruijs. Sindsdien verschenen onder haar leiding de nieuwe musicals Petticoat, Droomvlucht, Hinterm Horizont, Hij Gelooft in Mij en Das Wunder von Bern op de markt. Sinds 2012 produceert en ontwikkelt Cook a Dream ook eigen producties zoals de familiemusical Waanzinnig gedroomd in 2014 en de musical De Tweeling in 2015.

RTL Live Entertainment
Het onderdeel Live Entertainment van RTL bedenkt, creëert en produceert shows, concerten en voorstellingen zoals de musical VAMOS!, Ziggo Dome producties GABBERS, Let’s Dance en The Christmas Show, gezondheidsfestival Healthy Fest, techfestival BRIGHT Day en locatietheater Ashtonia.

Samenwerking met drie theaters
Het Luxor theater, Parkstad Limburg Theaters en het Chassé theater in Breda hebben de voorstelling geprogrammeerd. Ook steunen zij al meer dan een jaar de ontwikkelingen van Soof, de musical op financieel gebied en als co-producent op operationeel vlak. De voorstelling past goed bij hun aanbod dat onderscheidend is, breed toegankelijk en van hoge kwaliteit.
 
Sjoerd van Schooten, directeur RTL Live Entertainment:
“Niet eerder werkte een mediabedrijf op dergelijke manier, als co-producent, samen met een producent én met verschillende theaters voor de productie van een compleet nieuwe musical. Een combinatie van partijen die we allemaal als erg krachtig ervaren. We bundelen alle kennis en ervaring om tot een top voorstelling te komen.”

Over Soof, de musical – met nieuw creatief team en nieuwe cast
Het script van de musical Soof is gebaseerd op de eerste film, geschreven door Marjolein Beumer (geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman), geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films. De musical wordt gemaakt door een geheel nieuw creatief team en kent een nieuwe cast.Soof, de musical is een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Soof, een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk staat onder behoorlijke spanning. Het publiek beleeft haar dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor, van zeer dichtbij, doordat men letterlijk plaats neemt in haar keuken op het toneel.
 
Info Soof, de workshops:
Pop-up theater nabij het Nieuwe Luxor Rotterdam, van 22 november t/m 3 december 2017. 
Chasse Theater Breda, van 6 december t/m 17 december 2017. 
Kaartverkoop voor de workshops is geopend. Voor meer informatie kijk op www.soofdemusical.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025