Musicalnieuws.nl

Fakkeltheater stelt theaterseizoen 2018-2019 voor en pakt uit met finalisering werken Rode Zaal en grondige renovatie van Zwarte Zaal.

Traditiegetrouw stelt Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater de nieuwe seizoensbrochure voor op een persmoment.

Ook deze keer kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze zouden brengen in het Fakkeltheater het komende seizoen, notabene het 63e werkingsjaar van het Fakkeltheater. Ze waren allemaal beschikbaar voor een informele babbel met de pers over hun theater-exploten in het Fakkeltheater. Het Fakkeltheater blikt terug op een succesvol seizoen met ruim 75 000 bezoekers én de verhuis van het secretariaat en de ticketshop naar een gloednieuwe kantoorruimte bij de Rode Zaal in de Hoogstraat. Dit seizoen worden er nog dakwerken voorzien en dan krijgt de Zwarte Zaal een grondige “make over”.  Het Fakkeltheater blijft opnieuw de hele zomer open. Natuurlijk kregen alle aanwezigen de gloednieuwe seizoensbrochure mee naar huis.
 
Renovatiewerken in seizoen 2018-2019 met o.a. finalisering Rode Zaal en opstart renovatie Zwarte Zaal: De afgelopen seizoenen heeft het Fakkeltheater - met de steun van de Stad Antwerpen - continu geïnvesteerd in de herwaardering van de infrastructuur. Dit renovatieproces zal de komende twee seizoenen worden verdergezet. Dit najaar nog start men met de renovatie van de dakkappellen en het dak langs de voorgevel van de Rode Zaal, de overige drie verdiepingen komen in het voorjaar van 2019. Ook de Zwarte Zaal in de Reyndersstraat krijgt een grondige “make over” met in een eerste fase de voorgevel, de ingang en de trappenhal en in een tweede fase in de zomer van 2019 de vernieuwing van de foyer en de volledige renovatie van de loges. Voorziene einde van de werken is januari 2020.
 
Alle voorstellingen in de nieuwe seizoensbrochure zijn vanaf nu te boeken en tot in het detail op te snorren via de website van www.fakkeltheater.be De ticketshop en de theaterkassa blijven natuurlijk ook geopend.
 
Traditiegetrouw presenteert het Fakkeltheater enkele eigen producties:

Op 30 november 2018 gaat “Ze zijn me vergeten”  in première. Een bijzondere monoloog door Frans Maas, in regie van Ursul de Geer over een oude acteur die terugblikt op zijn carrière.

In september 2018  start het 14e seizoen van "Hotel Vocal". Daisy Thys en Sam Verhoeven ontvangen dit seizoen een resem grote namen zoals Sandrine, Jacky Lafon, Jan De Smet van De Nieuwe Snaar, Jelle Cleymans, Myriam Bronzwaar en vele anderen.

Vanaf oktober, elke tweede maandag van de maand,  is "Chansons Charmantes" weer van de partij. Een unieke café-chantant met onder andere Barbara Dex, Jo Lemaire en Anne Mie Gils. Het is het vierde seizoen alweer.

Nieuw in de seizoensbrochure is “Nekka Intiem”, een maandag-avond concept in samenwerking met Koen Huyghebaert, drijvende kracht achter de “Nekka Nacht”, waar het Nederlandstalige lied centraal staat. Astrid Nijgh en Eva De Roovere nemen al zeker deel.

In april 2017 ging in samenwerking met Timing  en T-Mg BSO het aangrijpende theaterstuk "Vergeet Mij Niet" in première.. Over de strijd van een grootvader en zijn kleinzoon tegen dementie. Deze voorstelling speelt nog ruim 30 keer overal rond in Vlaanderen.Carry Goossens , Ann De Winne en Manu Jacobs sluiten hun theatertour af in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Daarnaast zijn er weer flink wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkeltheater. Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen.
 
Het Achterland houdt ook deze zomer de Rode Zaal geopend. Vanaf 29 juni spelen zij “De Sinksenfoor”, een Antwerpse feel good komedie van de hand van Jeroen Maes. In de hoofdrollen van deze komische roller-coaster love-story zien we Linda De Ridder, Carry Goossens, Luc Caals, Danni Heylen, Timo Descamps, Brent Pannier en Anne Van Opstal.

InTeam Producties  brengt een herneming van de musical “Blood Brothers”. Na de lovende recensies kon dit niet uitblijven.  Vanaf 7 september staan ze in de Rode Zaal.

Barbara Dex is een graag geziene gaste in het Fakkeltheater en brengt op 27 en 28 september met “Dex Tot De Tweede Nacht” een muzikale ode aan haar vader Marc Dex, begeleid door vier topmuzikanten.

Take Twee Producties brengt komend seizoen de theaterversie van legendarische TV-series: zo brengen ze “Zeg eens aa” in de Rode Zaal met Frank Van Erum en Katrien De Becker in november 2018, de legendarische Gaston&Leo serie “De Kolderbrigade” krijgt een nieuw leven in april 2019 in de Zwarte Zaal en later mogen we ook nog in de Zwarte Zaal “Zware Jongens” programmeren.

Paljas Producties brengt volgend seizoen drie  producties. “Oude Koeien aan de Costa del Sol” met Karin Jacobs, Vera Puts en Erik Goris. Jelle Cleymans componeerde de liedjes voor deze voorstelling. In oktober in de Rode Zaal. In “Huisvrouwmonologen” zien we Myriam Bronzwaar, Tina Maerevoet en  Els Béatse (december Rode Zaal) en in “Ik geef niet op” zien we Muriel Bats met een monoloog in de Zwarte Zaal (april 2019).

Theater M komt naar de Zwarte Zaal met “Yallah, naar België” met Youssef El Mousaoui en Helga Van der Heyden en nadien ook nog eens met “Het slippertje” met Christophe Stienlet en Helga Van der Heyden.
Uitgezonderd. bracht de afgelopen seizoenen al een paar hilarische komedies naar het Fakkeltheater. Volgend seizoen brengen ze “Wie wordt de man van Wendy” vanaf 11 oktober in de Rode Zaal met Wendy Van Wanten, Andy Peelman en Karel Deruwe. In het voorjaar van 2019, nl., vanaf 10 januari, komt er een vervolg op het succesvolle Vapeurs, met “Vapeurs 2 - In de sneeuw” met Lulu Aertgeerts, Anne Mie Gils, Nele Goossens en nieuw in de cast, Myriam Bronzwaar.

Ook Theater Zeemanshuis brengt “Eindelijk K-Aboem”, het nostalgische “Wally & De Rockers”, “Bungee jumpen voor acteurs” en het avontuurlijke “Stones in his pockets”.
 
Loge 10 Theaterproducties komt volgend seizoen met 4 producties naar de Rode Zaal. Allereerst is er “Getuige ten laste”, waarin een weduwe een charmante jongeman opneemt in haar testament om vervolgens enkele uren later dood te worden teruggevonden. Onder andere Andrea Croonenberghs, Rikkert Van Dijk en Karin Jacobs zijn te zien in deze thriller van Agatha Christie. Deze voorstelling speelt vanaf 6 maart 2019.
Carry Goossens en Daan Hugaert zijn vanaf 10 april dan weer te zien in “Bossemans &Coppenolle” , een klassieker uit het Belgisch theaterrepertoire. Loge 10 brengt in juni 2019 ook nog twee hernemingen nl.  “Stilte, we draaien” met onder andere Loes Van den Hoevel en Ben Rottiers in de hoofdrollen. Het theaterseizoen wordt afgesloten met een herneming van “Een inspecteur belt aan”.
 
De Sven De Ridder Company komt met “Krakers onder de kerstboom”. Zij spelen vanaf 14 december in de Rode Zaal.. We volgen twee inbrekers die het op dezelfde villa gemunt hebben en die dan nog eens exact dezelfde avond uitkiezen om hun slag te slaan. In de hoofdrollen zien we Herman Verbruggen, Mieke Laureys, Sven De Ridder, Brik Van Dyck en Nicoline Hummel.
 
Theater van A tot Z, ontstaan vanuit Fast Forward en Educatief Theater Antwerpen  spelen in het Fakkeltheater een herneming van "Tiresias" en nieuw dit seizoen, “Romeo & Julia”.

Er is ook nog een mooi aanbod aan Jeugd, musical  en andere voorstellingen. We verwijzen hierbij graag naar website en seizoensbrochure. Wij kijken er ontzettend naar uit het publiek talrijk te mogen verwelkomen naar al deze voorstellingen die we opgenomen hebben in de nieuwe seizoensbrochure. We wensen ook alle theatermakers, producenten, pers en partners te danken voor hun vertrouwen in het Fakkeltheater.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Seizoensbrochure 2018-2019 is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater en alles is tevens te consulteren op dee website.
 Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.