Musicalnieuws.nl

'Extra baasje' Marie Verhulst maakt rol meteen waar in nostalgische afscheidsshow Samson & Gert

Op 2 april 2019 kondigde Gert Verhulst aan dat hij na 30 jaar stopt met zijn rol als 'Gertje' naast Samson. De vele fans zouden hen nog een laatste keer samen aan het werk kunnen zien tijdens een reeks afscheidsshows.

 Op zaterdag 21 december was het zover, de aftrap voor de laatste shows van Samson & Gert werd gegeven. Aan het einde van de show kreeg het publiek de grote verrassing voorgeschoteld: Marie Verhulst neemt de fakkel over van haar vader en wordt het 'extra baasje' van Samson.

De hele show wordt opgebouwd rond de onthulling van het extra baasje van Samson. Zoals je van een echte Samson & Gert-show verwacht, zijn ook Meneer De Burgemeester, Albert(ooooo) en Vanleemhuyzen van de partij. De show bevat alle elementen die je graag wil terugzien in een afscheidsshow die een carrière van 30 jaar samenvat. Het moet geen eenvoudige klus geweest zijn om alle personages en liedjes in de show te verwerken. Het valt dan ook op dat de liedjes niet altijd even goed aansluiten bij de verhaallijn. Het lijkt wel alsof het verhaal gewoon even wordt gepauzeerd om te zingen. Toch stoort dit de vlotheid van de show niet en worden pakjes en decors met een enorm tempo afgewisseld. In al die vaart komen echt alle grote hits voorbij zodat ook de fans van het eerste uur niet op hun honger blijven zitten.
 
De hoofdpersonages krijgen versterking van het Studio 100-ballet en –koor, dat bestaat uit heel getalenteerde kinderen en jongeren die de show helemaal af maken. Via grote projectiepanelen wordt het decor in geen tijd omgetoverd van de bergen in Tirol tot een feeërieke sterrenhemel. Elke song krijgt een bijpassende achtergrond. De grote zaal maakt het ook mogelijk om alles aan te kleden met echte attributen, zo komen een brandweerwagen, tiental motors en zelfs een echt piratenschip voorbij. Alles beweegt vloeiend over de glanzende theatervloer.
De humor maakt de show helemaal af. Naast leuke grapjes voor de kinderen, bevat de show ook enkele kwinkslagen waar de volwassenen hartelijk om moeten lachen.
 
Marie moet zich al meteen bewijzen als opvolger van haar vader. Ze is nog niet goed en wel voorgesteld of ze blijft al alleen achter op het podium om samen met Samson haar allereerste single 'Marie en Samson' te zingen. Heel even lijkt het alsof de zenuwen haar zullen overheersen maar ze herpakt zich al snel en zet een hele mooie eerste performance neer.
Zelf is ze vooral opgelucht dat ze haar vreugde nu eindelijk met de wereld mag delen. Ze weet zelf al anderhalf jaar dat ze voortaan door het leven zal gaan als het baasje van Samson maar al die tijd hield ze het angstvallig geheim, zelfs de crew was niet op de hoogte. Met Marie wordt gekozen voor standvastigheid, ze kent de werking van Studio 100 en is al langer nauw betrokken bij Samson en Gert in het bijzonder. Op de vraag of ze dit net zo lang volhoudt als haar vader antwoordt ze: “Zolang de mensen het leuk vinden, graag!” Het beloven alleszins drukke tijden te worden voor het kersverse duo. Maar nu ligt de focus eerst even op de afscheidsshows, die zijn voorlopig al verlengd tot eind april. Wie Samson & Gert een laatste keer samen aan het werk wil zien en Samson & Marie voor het eerst, kan terecht in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.
 
Door Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025