Musicalnieuws.nl

Extra audities De Zaak Carmen Hengelo

Op zaterdag 12 mei worden er extra audities georganiseerd voor de dansthriller ‘De Zaak Carmen’. Deze voorstelling zal tussen 20 en 27 september spelen in Schouwburg Hengelo. Naast de vaste basis van dansers is Lonneke van Leth Producties op zoek naar (amateur)dansers voor het ensemble uit de regio Hengelo.

‘De Zaak Carmen’ is een indrukwekkend participatieproject waarin amateurdansers samenwerken met professionele dansers, musici en een acteur. Een totale crew van 32 dansers, nieuw gecomponeerde muziek van Maxim Shalygin, live uitgevoerd door 11 musici van het New European Ensemble, speciaal geschreven teksten door Martijn de Rijk voor acteur Hugo Maerten. Dit alles in een setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker. Kijk voor de trailer op: https://youtu.be/j3KjiT4AaEw

Het verhaal
De moord op Carmen is opgelost zodra ze werd gepleegd; haar minnaar Don José bekent. Toch kan de dienstdoende rechercheur de zaak maar niet loslaten. Zelfs vanuit de dood zuigt Carmen hem de duistere afgrond van de menselijke geest in. Een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding.

Audities
De audities zijn enkel op uitnodiging en vinden plaats op 12 mei van 15.00-18.00 in Schouwburg Hengelo. Aanmelden kan door een mail te sturen met cv en bio naar info@lonnekevanleth.nl.

Lonneke van Leth
De Haagse choreografe Lonneke van Leth maakt bewerkingen van dansklassiekers voor jong en oud. Bekend zijn ook haar grote locatie/theater voorstellingen waarin professionele dansers en musici naast amateurs op het toneel staan. De afgelopen jaren heeft zij grote producties gemaakt, zoals Het Zwanenmeer, de Odyssee en De Zaak Carmen. Haar stijl van choreograferen is (vaak) beeldend. Vanwege het multidisciplinaire karakter komt een divers publiek op een leuke en laagdrempelige manier in contact met dans.