Musicalnieuws.nl

Expeditie Eiland staat garant voor avond heerlijk lachen

Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar geluk in de realityshow ‘Expeditie Eiland’ en leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons. Op 28 oktober ging deze nieuwe musical in première in Theater de Meervaart en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Drie compleet verschillende gezinnen, die elkaar thuis waarschijnlijk nooit een blik waardig zouden gunnen zijn op een eiland tot elkaar veroordeeld zijn. Ze leggen allemaal hun lot in handen van presentator Ruud Salomons. Aanvankelijk is iedereen gericht op de winst. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar wint het eiland en een geldbedrag van 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens Expeditie Eiland in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Als de beproevingen en opdrachten die Ruud zijn kandidaten laat ondernemen zo bizar worden, dat niemand in Expeditie Eiland zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht. Dat levert zowel spannende als hilarische momenten op. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Hoe ver zijn de kandidaten bereid te gaan voor de hoofdprijs? 

Expeditie Eiland is een nieuwe musical met een knipoog naar realityprogramma’s als ‘Expeditie Robinson’ en ‘Helemaal het Einde’. De hele voorstelling volg je de drie gezinnen en de presentator Ruud Salomons (Joey Schalker). Joey opent de show en neemt je met zijn fijne zangstem mee in het ‘programma’. De hele show lang laat Joey duidelijk merken dat hij de baas van het programma is. Ferry Doedens speelt de rol van Fred Kuipers. Ferry speelt niet alleen Fred, je zou denken dat hij Fred is. Ferry kan in deze rol zijn komische timing goed benutten en heeft gelijk de lachers op de hand. Ook vocaal laat hij zien dat hij enorm is gegroeid. Dennis Willekens speelt de man van Ferry, Vincent Kuipers. Dennis is een multitalent. Wanneer je weet dat hij mee doet, kan het niets anders dan een goede show worden. Zowel in spel als zang een uitblinker. John Buijsman en Lone van Roosendaal spelen Peet en Wim Ten Kate. Deze twee zijn in komedie zeker uitblinkers en maken iedereen aan het lachen. De rollen van de omhooggevallen Dione en Rikkert Van Stirum-Vinkesteijn werden vertolkt Rutger de Bekker en Jelka van Houten. Jelka speelt deze rol op fantastische wijze. Vooral in de tweede akte laat ze zien waarom ze in deze voorstelling staat. Rutger de Bekker is behalve cast ook deel van de crew, zo was hij ook de componist van de show. Vooral het openingnummer blijft lekker in je hoofd zitten en zo horen wij mensen in de foyer nog steeds dat lied zingen! Elk gezin heeft ieder een kind, zo heeft familie Ten Kate de rocker Wesley (Jip Bartels), Familie Kuipers de puber Tries (Pascalle Langhorst) en familie Van Stirum-Vinkesteijn de aandachtzoekende Chantal (Kaylee Peters). Deze drie staan ieder zeker hun mannetje en pakken ieder hun moment om te stralen. Zeker Kaylee Peters zong de sterren van de hemel en kreeg zelfs het hardste applaus van de dag, en terecht! Hoewel de eerste akte wat vaart mist vallen de grappen zeker, de nummers worden over het algemeen goed gezongen. Hoewel wij wel de zanglijnen soms wat raar vinden lopen, waardoor niet alles even goed tot zijn recht komt. 

Expeditie Eiland is een erg vermakelijke show en is nog tot maart 2019 te zien in verschillende theaters door heel Nederland.

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025