Musicalnieuws.nl

Even heeft Zuid-Scharwoude een nieuw staatshoofd: Koning Kruimeltje

In het weekend van 1 en 2 juli speelde Kindertheaterschool “Kids with Attitude” de musical Kruimeltje, de eerste keer dat een amateurgezelschap deze musical speelde met toestemming van producent Rick Engelkes Producties. Plaats van handeling: Theater De Binding in Zuid-Scharwoude. MusicalNieuws was aanwezig bij de eerste van twee voorstellingen, op zaterdag 1 juli.

Kruimeltje vertelt het welbekende verhaal van de jongen die als baby door zijn moeder wordt achtergelaten bij vrouw Koster (gespeeld door Nancy Strijbis). Het enige dat hem rest van zijn ouders is een medaillon, dat hij vlak voor de dood van vrouw Koster van haar krijgt overhandigd. Na haar dood vindt hij onderdak bij de kruidenier Baas Wilkes (Mathijs Kuijper) die de foto’s in het medaillon herkent. Kruimeltjes vader blijkt Harry Folker (Gert Jan van der Kamp) te heten, ooit de beste vriend van Wilkes. Kruimeltjes moeder wordt herkend als Lize van Dien (Denise Gähler). Harry is inmiddels al jaren in Amerika, van Lize is geen verblijfplaats bekend.
 
Na een felle brand in de kruidenierszaak van Wilkes komt Kruimeltje terecht in het weeshuis van Vader Keijzer (Sebastiaan Ridderhof). Daar kan hij niet aarden en hij besluit om naar Amerika te gaan op zoek naar zijn vader. Wilkes komt daar net op tijd achter en besluit, met het geld van de verzekering, zelf naar Amerika te reizen om Harry te zoeken. Kruimeltje moet tot zijn terugkeer weer terug naar het weeshuis, waar hij in “Buikie” (Jelco Klinkenberg) een vijand treft en in “Spijker” (Sem van Dam) een vriend. Ook gaat hij naar school waar hij in de klas van juffrouw Jacobs (Diana Vermeulen) terecht komt. Buikie houdt alle brieven van Wilkes achter en verstopt geld in het bed van Kruimeltje om hem verdacht te maken van diefstal.
 
Als de politie en juffrouw Jacobs hem komen halen vlucht hij voor de tweede keer en wordt aangereden door de auto van de beroemde pianiste Vera di Borboni. Taal noch teken van Wilkes, zelf gewond in het bed van een hem onbekende vrouw: beiden geen vooruitzicht dat deze musical een goede afloop heeft. Toch komt uiteindelijk natuurlijk alles goed en wordt Kruimeltje herenigd met zijn ouders.
 
Mede door de liedjes en de sympathieke schelmenstreken van Kruimeltje en zijn vriendinnetje Keesie (Sara Fischer) is Kruimeltje toch een echte feelgood musical, zeker als hij wordt opgevoerd door een groep vrolijke en enthousiaste Kids with Attitude. Het publiek leeft mee met de belevenissen van Kruimeltje en op het podium straalt het plezier er vanaf. Voor de rollen van de volwassenen zijn, naast “vaste krachten” Mathijs Kuijper, Denise Gähler en Dylan Heyn (zwerver, matroos, priester, kapper) een groep mensen bij elkaar gehaald waaronder een paar die we eerder bij andere musicalverenigingen in Noord Holland hebben zien spelen. Zo is Peter de Koning (ruitenkoning, matroos, commisaris) jaarlijks te zien in producties van Brassica en zagen we Diana Vermeulen vorig jaar in Legally Blonde van The Cast. Een goed stel mensen dus en samen met de kinderen van Kids with Attitude maken ze er, onder regie van Ruben Rijnveld, een uitstekende voorstelling van.
 
De rol van Kruimeltje werd op zaterdag gespeeld door de elf-jarige Senna van der Wateren die liet zien het afgelopen jaar weer gegroeid te zijn. Zang en spel waren goed verzorgd en het harde werk van het afgelopen jaar werd bekroond met een prima optreden; en beloond met een staande ovatie. Uit betrouwbare bron mochten we vernemen dat de 10-jarige Sil van der Kamp, die op de zondag de rol van Kruimeltje voor zijn rekening nam in geen enkel opzicht onderdeed voor zijn collega. Samen met de cast van Kruimeltje zorgden Senna en Sil ervoor dat Zuid-Scharwoude voor twee dagen met een nieuw staatshoofd te maken kreeg: Koning Kruimeltje I.
 
Aan Kruimeltje deden tevens mee Mees, Sterre, Jens, Britt, Arwen, Lucas, Saoirse, Keira,Max, Kat, Jasmijn, Ikenna, Robine, Ole, Jaedyn, Lauren, Lenie, Noa en de Teens Cast van Dansschool We Entertain bestaande uit Isis, Finn, Sharon, Esmé en Tess. En niet te vergeten Lucy Vijzelaar als Moor.
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Kruimeltje. Weer je meer zien van Kruimeltje van Kids with Attitude? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025