Musicalnieuws.nl

Enthousiast live meeroepen en -klappen met Bumba

De bekendste clown van televisie is terug met een gloednieuwe show. Samen met al zijn vrienden gaat Bumba een grote reis maken over de hele wereld. Maar Bumba gaat uiteraard niet alleen op reis: de vrolijke jongen Pim, Bumbalu en Babilu gaan ook mee. Onderweg komen ze onder andere hun vrienden Kiwi, Nanadu, Tumbi, Poppa, Li-Ling, Ituku en Zinzi tegen. Voor de laatste drie is het hun eerste opwachting in een theatervoorstelling van Bumba

Het verhaal gaat over de kleine Pim die mee op reis mag met zijn helden Bumba en Bumbalu. Zijn grootste droom wordt werkelijkheid, totdat ze Babilu kwijtraken. Ze zoeken hem over de hele wereld: de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië. Tijdens de reis komen ze hun vrienden tegen en vinden ze aanwijzingen waar Babilu is. In de Far West spelen ze cowboy en indiaantje, in Afrika leert Bumbalu trommelen op een afrikaanse trom en in Sneeuwland en Azië leren zij samen met de kindjes in de zaal de begroetingen van de lokale bevolking.
 
Vooral de vele bekende personages roepen herkenning en enthousiasme op bij de kinderen. De voorstelling is eigenlijk een lange aflevering met het verschil dat je dit keer live kan meeroepen en klappen in plaats van naar je televisietoestel thuis. En dit wordt dan ook fanatiek gedaan door het jonge publiek (én de papa’s en de mama’s). Vanuit de zaal wordt er geroepen, gewezen, gedanst en gezongen. Het verhaal zorgt voor spanning, want vinden ze Babilu nog terug? Tevens zit er humor in, zoals de kattekwaad van Bumbalu naar Bumba toe en de aap Poppa die een banaan steelt. Kortom een tof uitje voor de jonge fans.
 
De speellijst van Bumba Op Reis is te vinden op: https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/bumba-op-reis-be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025