Musicalnieuws.nl

Energieke Footloose door Iris Performing Arts en stichting Podiumkunsten Midden-Holland

Footloose door Iris Performing Arts en stichting Podiumkunsten Midden-Holland ging op vrijdag 30 juni in de Goudse Schouwburg in Gouda in première en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Footloose vertelt het verhaal van een jongen, Ren McCormack (Gespeeld door Niels van Oudenallen), die met zijn moeder vanuit de grote stad naar een klein dorpje verhuist. In het dorp wordt de scepter gezwaaid door de dominee die het gehele dorp in zijn ban heeft. Tot grote frustratie van Ren mag in het dorp geen moderne muziek worden afgespeeld en niet worden gedanst. Alles wat zondig is, is verboden. Hij heeft moeite zich hieraan aan te passen en gaat de strijd aan met de dominee, gesteund door zijn nieuwe vrienden op school. Om het verhaal nog spannender te maken wordt hij ook nog eens tot over zijn oren verliefd op de dochter van de dominee.

Vanaf de eerste seconden word de energie van deze groep duidelijk. In het eerste nummer leggen ze de lat hoog en ze houden dit gedurende de gehele show vast. Niels van Oudenallen nam de zware rol van Ren McCormack op zich en hij sloeg zich er kranig doorheen. Mariska de Heer speelde een uiterst overtuigende Ariel Moore, zij deed dit geweldig. Niet alleen beschikt zij over een geweldige zangstem, maar ook dansen gaat haar goed af.
 
Estra van Nieuwkoop, Emily White en Valerie van Reeuwijk namen de rollen van Ariel’s vriendinnen op zich. Allen blinken uit in hun specialiteit. Valerie kon haar komische talent goed kwijt, Emily Blinkte uit met haar danstalent en Estra kon met haar nummer ‘Die Jongen is van mij” goed uitpakken met haar prachtige zangstem. De groepsnummers zijn spat zuiver en de dansen gingen vrijwel allemaal gelijk.
 
Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. Om dat te waarborgen worden er elk jaar audities gehouden.  Footloose is alweer de 7de musicalproductie van Iris Performing Arts. De afgelopen jaren is Iris Performing Arts enorm gegroeid. Iris is tevens ook (deels) verantwoordelijk voor de artistieke leiding, eindregie, Vocal Coaching en choreografie. Wij kijken nu al erg uit naar de volgende voorstelling; Petticoat.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025