Musicalnieuws.nl

Els de Schepper en Stef Boers delen met ‘Jij krijgt een pluim’ een hilarische handleiding voor een lichter leven

Via crowdfunding zijn er ondertussen al bijna 1000 boeken de deur uit!

Dankzij ruim 500 donaties, zijn kunstenaars Els de Schepper en Stef Boers er - via een succesvolle crowdfundingcampagne - in geslaagd om hun lijvige, sjieke ‘Jij krijgt een pluim’-cadeauboek te realiseren. “Het is een vrolijk, diepzinnig – en ook een béétje absurd – feel good dankboek, voor jezelf of om aan iemand te schenken die voor jou een bijzondere betekenis heeft en aan wie je graag wil laten weten dat je hem of haar zeer waardeert. Dit boek heeft mij de kans gegeven om mij artistiek te ontplooien. Dankzij de steun van velen is het één van de mooiste dingen die ik heb kunnen doen, samen met Stef Boers. Creatief en artistiek zijn we helemaal losgegaan met verhalen, tekeningen, absurde doe-instructies, hartverwarmende uitdagingen, stress-bevrijdende vondsten die geen moeite kosten en vooral ook heel veel opgewekte diepzinnigheden. Gratis geluks-coupons en remedies tegen klein verdriet en nog veel meer, ontdek je in de verschillende hoofdstukken, samen met de bijzondere tekeningen en schilderijen die Steven en ik gemaakt hebben”, zegt Els de Schepper. Psychiater en hoogleraar Dirk De Wachter zorgde voor een lovende inleiding: “Het geven van een pluim geeft minstens zoveel erkenning als het krijgen. De mooiste erkenning zit in de kleine, haast onzichtbare geste, het donzige pluimpje dat zachte streling brengt. Het samenspel van krijgen en geven van deze erkenning kleurt de verbinding tussen mensen, het brengt de nodige veerkracht die mensen in hun waarde zet. Het luxe ‘jij krijgt een pluim’-geluksboek van Els de Schepper en Stef Boers, inclusief een echte pluim, kost 30 euro en is te koop via www.elsdeschepper.com

Dirk De Wachter: “Het valoriseren van de Ander, het kunnen uitspreken van dankbaarheid voor het engagement en de aanwezigheid van de zorgende naaste is een noodzakelijke voorwaarde voor een goed bestaan!

Als twee creatieve kunstenaars elkaar vinden in een gemeenschappelijke missie en visie ontstaan er mooie dingen. Dat is zeker van toepassing voor Els de Schepper, de gevierde theatermaker, cabaretière, zangeres en schrijfster van humoristische boeken, songs en voorstellingen met bijzonder veel diepgang en kunstenaar, componist en auteur Stef Boers, die in het verleden ook zijn sporen verdiende als zanger-frontman van de cultband Katastroof. Het lijvige, kleurrijke en positieve feelgood-boek ‘Jij krijgt een pluim’ is het verrassende en opvallende resultaat van deze unieke samenwerking. “Stef en ik hadden elkaar snel gevonden, want we delen namelijk dezelfde levensvisie en filosofie. Het idee rond een positief geluksboek was vrij snel geboren, alleen zagen wij het nogal groot (lacht), waardoor we verplicht waren om eerst de nodige centen en fondsen op te halen via crowdfunding. Vanaf de aankondiging van ons idee was de respons enorm. In een mum van tijd hadden we meer dan 500 donaties, samen goed voor een bedrag dat we ook minimaal nodig hadden om de ontwerpen, de inhoud en de drukkosten van dit mooie luxeboek te realiseren. Door die enorme belangstelling hebben we vorige week al ruim 1000 boeken van de eerste druk verstuurd. In de boekenwereld is dat bijzonder en wij zijn op dit project vooral heel trots en dankbaar, omdat we dit met de steun van zoveel mensen konden realiseren. Naast mijn nieuwe theatertournee ‘Els ziet ze vliegen’, heb ik de voorbije coronamaanden ook nuttig gebruikt om ‘Jij krijgt een pluim’, samen met Stef, te kunnen realiseren. Het was een enorm tijdrovende uitdaging, maar ik ben ontzettend blij dat ik dankzij dit geluksboek de kans heb gekregen om nieuwe talenten van mezelf te kunnen ontdekken. Het artistieke en vooral ook het creatief schilderen bevalt me enorm, waardoor ik me als kunstenares de komende jaren verder zal blijven ontwikkelen”, zegt Els de Schepper. 

Het kleurrijke, geestige feel good-boek ‘Jij krijgt een pluim’ begint met de openlijke vraag en uitdaging om jezelf graag te zien. In eerste instantie wordt het door de auteurs omschreven als een ‘Hilarische Handleiding voor een Lichter Leven’ en het resultaat van de zoektocht van 2 kunstenaars van de zoektocht naar troost en opheldering hun levenswerk hebben gemaakt.

‘Jij krijgt een pluim’ werd volledig geschreven en geïllustreerd door Els de Schepper en Stef Boers, die met dit inzichtelijke, gelaagde, humoristische boek de mensheid trakteren op een stevige portie geluk. Het boek is opgebouwd uit verschillende thema’s en onderverdeeld in verrassende hoofdstukken, zoals bijvoorbeeld ‘Voetjes stevig op de grond’, maar ook ‘Neem de stuurknuppel in handen’ en ‘creatief met seks en keukentafels’. Naast ‘een voedselpiramide voor de ziel’ is het boek ook een kleurrijke bundel vol opgewekte diepzinnigheden. De absurde doe-instructies, maar ook de hartverwarmende uitdagingen, stress-bevrijdende vondsten die geen moeite kosten en de gratis glimlach-opwekkende geluks-coupons om uit te knippen, zijn net als de remedies tegen klein verdriet en de ‘think-outside-the-box’-suggesties, absolute smaakmakers van dit geluksboek. 

Psychiater en hoogleraar Dirk De Wachter zorgde voor een inspirerend, enthousiast voorwoord: “Naast het belang van eigenheid en van een zelfstandig bestaan, heeft de mens een diepe nood aan verbinding en hechting. Het ware leven is een samen-leven. Daarvoor is het nodig om voor mekaar te zorgen, wat begint met aandacht voor de medemens”, schrijft en deelt hij openhartig. 

In elk exemplaar van het boek zit ook een echte pluim. “Dat geeft inderdaad een extra cachet en uitstraling aan ons verhaal. Iedereen heeft ook recht op een pluim. Die krijg je en die hoef je niet per se te verdienen. We hebben inderdaad een tijdloos ‘dank-je’-boek gemaakt om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand die een bijzondere betekenis heeft voor je en aan wie je graag wil laten weten dat je hem of haar zeer waardeert. Dat laatste kan je doen op verschillende manieren en dan is dit geschenkboek alvast een mooi alternatief als afwisseling op een traditioneel boeketje bloemen”, zegt Stef Boers. 

Het ‘Jij krijgt een pluim’-geschenkboek van Els de Schepper en Stef Boers kost 30 euro en is vanaf nu beschikbaar via www.elsdeschepper.com 

Je kan het boek ook exclusief kopen op Winterland Hasselt, waar Els de Schepper op dinsdagavond 7 december 2021 een ludieke lezing geeft in de Spiegeltent. 


 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025