Musicalnieuws.nl

Els de Schepper brengt Piaf weer tot leven

Op 16 oktober ging in het Capitole in Gent de musical Piaf in première en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Edith Piaf werd geboren op 19 december 1915 als Edith Giovanna Gassion. Piaf is een naam die iedereen kent en respecteert, maar het verhaal en het leven achter deze naam is niet bij iedereen even bekend. Haar leven kende vele dramatische momenten en zij verloor iedereen die haar dierbaar was. Ook had ze een zwarte kant en zocht haar heil in sex en drugs.
 
In het jaar dat Piaf 100 jaar oud zou zijn geworden brengt MusicalHall Piaf, de musical weer op de planken met in de hoofdrol Els de Schepper als Piaf.
Els de Schepper is beter bekend als comédiene, die al een 12tal one-woman shows op haar naam heeft staan. Als Piaf is zij erg geloofwaardig en laat het publiek genieten van alle bekende Piaf liedjes: La Vie en Rose, Padam... Padam, Milord, Les Trois Cloches en natuurlijk Non, je ne regrette rien... ze zijn allemaal te horen en de Schepper doet het met verve! Haar stem klinkt prachtig en haar tekstbeleving is te voelen. De liedjes worden in de musical als optredens gebracht, waardoor deze geen onderdeel van het verhaal uitmaken en daarom ook niet vertaald behoeven te worden. Alle chansons zijn daarom in Franse versies te horen.
 
De Schepper is niet de enige die schittert in deze voorstelling, want zij heeft niet de minste naast zich staan. Wat te denken van Gene Thomas, Sébastien Desmet, Jasmine Jaspers, Mira Delbaen, Hans Rooyaards en Sven Tummeleers.
 
De indrukwekkende Piaf, de musical is tot en met 3 januari te zien in Stadsschouwburg Antwerpen en daarna op 22 en 23 januari nog 2 maal te zien in Gent.