Musicalnieuws.nl

Ellen Pieters en Han Oldigs in Adam & Eva 2.0

Voor het eerst sinds jaren zijn Ellen Pieters en echtgenoot Han Oldigs samen te zien op hetzelfde podium. De voorstellingen staan vanaf half februari 2021 gepland. Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zijn verheugd dat zij in deze voor het theater lastige tijden een nieuwe komedie van Haye van der Heyden kunnen brengen. ‘Ellen Pieters en Han Oldigs zijn heerlijke acteurs die in het verleden glansrollen in onze voorstellingen hebben gespeeld laat Hans Cornelissen weten. Ondanks de huidige beperkingen vinden Ruud en ik het van groot belang producties te blijven ontwikkelen, zoals naast deze nieuwe komedie ook de theatershow Stayin’ Alive Disco Fever.’ ‘Als één huishouden thuis, zijn we straks ook een één huishouden op het toneel,’ aldus Ellen Pieters. ‘Han en ik hoeven geen afstand van elkaar te houden. En in deze voorstelling is afstand houden ook geen optie.’

Het verhaal
In Adam & Eva 2.0 spelen Ellen Pieters en Han Oldigs twee verveelde buitenaardse wezens die de planeet aarde bedenken. Ze gaan hier zo in op dat ze de gedaantes van man en vrouw aannemen. Het publiek is er getuige van hoe ze elkaar ontdekken. De bevreemding, de verwondering en de nieuwsgierigheid. Vol enthousiasme storten ze zich in een soms sensuele ontdekkingsreis, met alle gevolgen van dien. De auteur: ‘Na Corona begint er een nieuwe wereld, zo voelt het voor velen. Maar hoe is de oude eigenlijk destijds ontstaan? God of Darwin? Of was er nog iets anders aan de hand? Misschien is de aarde wel geschapen door wezens van een andere planeet. In de komedie Adam & Eva 2.0 krijgt u daar een antwoord op’.
 
Han Oldigs heeft in 2018 een Musical Award gewonnen voor zijn rol in ‘My Fair Lady’. Daarnaast speelde hij in tientallen theaterproducties zoals ‘The Full Monty’ en ‘Hamlet’. Ellen Pieters schitterde in ‘Wat zien ik?!’, ‘De Zangeres zonder naam’ en ‘De Grote Drie’, waarin ze volgens de recensenten op fenomenale manier de rol van Adèle Bloemendaal vertolkte. Ook is het acteursechtpaar regelmatig te zien in televisieseries zoals ‘Het Klokhuis’, ‘Ik ook van jou’ en ‘Nieuw Zeer’.
 
Adam & Eva 2.0 wordt geregisseerd door Bruun Kuijt en is geschreven door Haye van der Heyden.
 
Meer informatie en kaartverkoop: www.degraafencornelissen.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025