Musicalnieuws.nl

Elfde verjaardag van Soldaat van Oranje - De Musical

Zaterdag 30 oktober is het precies elf jaar geleden dat Soldaat van Oranje - De Musical, gebaseerd op het oorlogsverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden, in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vorig jaar had de productie het tienjarig jubileum groots willen vieren. Ook dit jaar is er nog geen grootse viering, wel wordt er samen met publiek en medewerkers geproost op deze nieuwe mijlpaal.

Sinds 1 oktober is de eenentwintigste cast te zien in de voorstelling. In deze cast spelen acteurs die de productie op hun twaalfde zagen en toen droomden over hun rol in de voorstelling. Een groot deel van de vorige cast is weer onderdeel van de huidige cast. Inmiddels hebben meer dan 200 castleden van de afgelopen elf jaar aan de voorstelling meegedaan van wie velen in de loop der tijd in verschillende rollen zijn teruggekeerd. Elke nieuwe samenstelling van de cast geeft - met behoud van het script - een eigen frisse invulling aan de voorstelling.

Producent Fred Boot: “30 oktober is het alweer onze elfde verjaardag. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Gelukkig begint een groot deel van het publiek zich weer thuis te voelen in het theater. Desalniettemin vinden we het niet gepast om met een groot feest ons jubileum te vieren, maar we zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer mogen en kunnen spelen en al meer dan een decennium een belangrijk deel van onze geschiedenis kunnen doorgeven aan verschillende generaties."

Op 30 oktober speelt de productie zijn 2.927e en 2.928e voorstelling. Inmiddels heeft de musical al meer dan 3,1 miljoen bezoekers ontvangen. Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden.

Info en kaartverkoop: soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm)


Producties Musical 2.0 - 2024/2025