Musicalnieuws.nl

Eitje door Maas Theater en Dans: Kindertheater zoals kindertheater moet zijn

“Minimoma Minimoma Minimomaaaa!“ Dit liedje gaat voorlopig het hoofd niet meer uit van alle grote en kleine zoomkijkers naar de livestream van Eitje van Maas Theater en Dans.

Herinnert u zich nog een museumbezoek als kind? Hoe u in verwondering en een beetje bang naar de suppoost keek die je bars toe kon snauwen :Niet aanraken! Alleen kijken!  
En hoe u in gedachten de wereld kon besturen door gebruik te maken van simpele dingen als een lepel, een grote kartonnen doos en gekke geluiden? 
Meng dat door elkaar en je hebt de verrukkelijke elementen van Eitje te maken.
Twee suppoosten die een ei bewaken. Zo saai als gegeven. Zo hilarisch geweldig uitgewerkt dat je de kinderen die je tijdens de live stream via zoom ook kunt zien keihard ziet lachen, en de papa’s en mama’s ook. 
Het zit slim in elkaar met een begin in een grote zoom sessie, tussendoor interactie met het publiek en na afloop een live les hoe begin je een museum.  Zo wordt de frustratie van het niet live kunnen kijken slim en leuk opgevangen, en er wordt ook slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden die dit medium biedt.
Het is even onderdompelen in de wereld van de verbeelding die doet glimlachen, schateren en die verrast. Het is mime, Muppets, minimal music  en geluiden, met als hoogtepunt een koffiemachine, met “knippen, kijken, kunstwerk” als ongeschreven logo. 

Lisa Groothof en Dwayne Toemere werken hun karakters vrolijk en overtuigend uit, soepel schakelend van streng naar schattig, van stout naar stoer. Willemijn Zevenhuizen,die alles bedacht, heeft met minimale middelen een dijk van een voorstelling neergezet die je alle kinderen gunt. De avonturen van een eitje die heel spannend blijken, en die niet eindigt zoals je eigenlijk verwacht. 

Kindertheater zoals het moet zijn. Goed, vrolijk, met interactie en die de rest van de dag inspiratie biedt, of het nou een museum beginnen is of dansen met een eitje of een achtervolging met gekke geluiden. Absolute aanrader.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025