Musicalnieuws.nl

Eindpresentaties van het NJMT: heerlijk om te zien!

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) telde in 2017 maar liefst 9,7 miljoen bezoeken aan de verschillende podia in Nederland, waarvan 50% bezoeken waren voor alle theaterproducties, inclusief opera, musicals en amateurvoorstellingen.

Weinig bezoekers zullen zich afvragen wat er niet allemaal komt kijken bij het maken van één enkele voorstelling en weinigen zullen zich realiseren dat de spelers die op het podium staan gedurende vele jaren van hun leven hebben geïnvesteerd om een bepaald niveau te bereiken.
 
Het Nationaal Jeugd Musical Theater richt zich al jarenlang op het opleiden van jongeren van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang en het produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen, onder begeleiding van professionals. In een omgeving waarin jongeren zich langzaam kunnen ontwikkelen en aan de slag kunnen met hun passie voor theater, zang en dans.
 
De afgelopen jaren is MusicalNieuws regelmatig aanwezig geweest bij diverse voorstellingen van het NJMT, en niet alleen bij de grote producties als Peter Pan: het echte verhaal. En in al die jaren hebben we leerlingen van het NJMT zien groeien en zich zien ontwikkelen, zien uitvliegen naar vooropleidingen van bijvoorbeeld de Frank Sanders Academie en Fontys, en aangenomen zien worden op opleidingen als Lucia Marthas.
 
Zondag 1 juli zagen we nog de leerlingen van de Creatieklas in hun volledig zelf ontwikkelde productie “Ibimus”. Een week later zijn we te gast bij het NJMT in Cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen, waar de 3 klassen van de Theater Academie (onder wie ook de leerlingen van de Creatieklas) hun eindvoorstelling gaven voor een bomvolle zaal. Wederom een avond waar we met een heerlijk gevoel de zaal verlieten en optredens zagen die boeiden, vrolijk maakten maar ook ontroerden.
 
Wie zelf de leerlingen van het NJMT dit seizoen nog aan het werk wil zien: ook komend weekend vinden er weer een aantal eindvoorstellingen van het NJMT plaats. Komende zaterdag, 14 juli, wordt er gespeeld in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, waar ’s middags de voorstellingen Grimmig en Assepoester worden gespeeld door de jongere leerlingen van het NJMT. ’s Avonds zijn de iets oudere leerlingen aan de beurt die zich wagen aan Legally Blonde.
 
Een dag later strijkt het NJMT-circus neer in het Zaantheater in Zaandam waar ’s avonds de eindpresentatie “Van Verona tot New York” zal worden gespeeld. De eerste akte is gebaseerd op het stuk “Romeo en Julia”, de tweede acte wordt gefocust of “Song and Dance”: over Bob Fosse, de jaren 30/40, detectives, headlines, paper boys en jazz.
 
Meer informatie, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op www.njmt.nl
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van de eindpresentatie van de klassen van de Theater Company.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025