Musicalnieuws.nl

Eindelijk weer een witte kerst met Kans op sneeuw!

Elk jaar weer komt in december die ene vraag op ‘Wordt het dit jaar een witte kerst?’ En waar dit normaal lang onzeker blijft, kan Hofplein Rotterdam iedereen nu al blij maken, want JA, dit jaar wordt het een witte kerst! Ook het weerbericht van Ed Aldus bevestigt deze verwachtingen. In elk geval heel lokaal in het Hofpleintheater tijdens dé kerstvoorstelling voor de hele familie, Kans op sneeuw! Zaterdag 16 en zondag 17 december gaat deze voorstelling in première. Een bijzonder, koud spektakel dat het publiek meeneemt op een avontuurlijke reis vol verwondering naar Meneer de Winter

Kans op sneeuw! is gebaseerd op het kinderboek The gift of winter van John Leach en Jean Rankin. Onder regie van Leander Breen en Gerbrand Bos nemen de jonge acteurs van Jeugdtheater Hofplein, je mee in het verhaal over de burgers van het stadje Dwingeland die, door de voortdurende kou van die ellendige, grijze winter, zeer ontevreden zijn. Ze willen dat de burgemeester de winter afschaft, anders schaffen zij háár af. De officiële, belangrijke, gemeentelijke delegatie gaat op avontuur naar Meneer de Winter. Een zware tocht die stiekem ook afgelegd wordt door de niet zo officiële en gemeentelijke, maar ontzettend belangrijke kinderen Lenn en Jerry. Een betoverende kerstproductie over eenzaamheid en samen zijn, over ontdooien wat bevroren is geraakt en opwarmen wat koud is. Hofplein waarschuwt voor code oranje en raad aan om je sokken over je broek te trekken, je neus te verstoppen in je sjaal, je dikste kersttrui uit de kast te halen en oorwarmers op te zetten als je naar de voorstelling komt. Wees voorzichtig want het wordt de ijzigste winter van de eeuw. Het enige wat deze winter een beetje leuk kan maken is…een flink pak sneeuw!

Voor een voorproefje op deze voorstelling bekijk de officiële trailer:
https://youtu.be/ES1Babco2oU

Voor wie twijfelt aan de weersverwachtingen. Zie het weerbericht van Ed Aldus:
https://youtu.be/DmUAPWCZ1nA 

Voor deze winterse voorstelling in de kersttijd komt half december het Benthemplein vol te staan met echte kerstbomen die bezoekers gezamenlijk kunnen versieren. Daarnaast is er voorafgaand aan alle voorstellingen overdag een gratis winters programma in de foyer.

Speelperiode Op zaterdag 16 december om 19.30 uur en zondag 17 december om 15.00 uur gaat de voorstelling in het Hofpleintheater in première. De voorstelling speelt vervolgens t/m zondag 14 januari. In de kerstvakantie en speciaal tijdens het WinterFEESTival (van 28 t/m 30 december a.s.) speelt de voorstelling meerdere keren per dag.
Voor meer informatie, speeldata en -tijden en het reserveren van kaarten:
www.hofpleintheater.nl/kans-op-sneeuw

Producties Musical 2.0 - 2024/2025