Musicalnieuws.nl

Efteling-musical Sprookjesboom opnieuw op tournee

De vrolijke, interactieve familievoorstelling over de bekende Sprookjesboom en de Sprookjesbosbewoners is binnenkort opnieuw te zien in 50 theaters in Nederland en Vlaanderen. Het eerste verhaal uit de reeks Sprookjesboom-musicals gaat in reprise en staat vanaf eind september met een geheel nieuwe cast op de planken.

De hoofdrollen worden als vanouds vertolkt door de bekende Sprookjesbosbewoners Roodkapje, Draak, Heks, Wolf, Assepoester en alle andere Sprookjesbosbewoners. Ze ontdekken een ‘echt mens’ in het Sprookjesbos en beleven samen met de zaal een verrassend avontuur, waarin ook populaire liedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’ mee te zingen zijn. De première van de Efteling-musical vindt plaats op zondag 13 oktober in Parktheater Eindhoven.

Het verhaal
De Sprookjesbosbewoners ontdekken een ‘écht mens’ in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Lukt het de Sprookjesbosbewoners om het Sprookjesbos te redden?

Cast
Houthakker: Erik Plageman
Wolf en Draak: Mick Westerhout
Ezel, Fakir en Ko Kabouter: Bo van Vliet
Langnek en Klein Duimpje: Bob van de Weijdeven
Heks en Roodkapje: Roos van Breukelen
Assepoester en Geitje Benjamin: Annika van Bruggen

De Efteling-musical Sprookjesboom is tot begin mei 2020 te zien in de theaters. Meer info en tickets via efteling.com/nl/theater/sprookjesboom. De speellijst is hier te bekijken.