Musicalnieuws.nl

Efteling-musical met Jokie en Jet toert opnieuw door Nederland

Jokie en Jet, uit Carnaval Festival, pakken hun koffers weer in voor de reprise van de Efteling-musical: ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje’. Van januari tot en met mei 2023 strijken de bekende rode neus Jokie en zijn vriendinnetje Jet weer neer in verschillende theaters in Nederland. De interactieve musical is de allereerste musical rondom de populaire Efteling-bewoners.

Tijdens de 50 minuten durende voorstelling worden (groot)ouders met hun (klein)kinderen meegenomen in een reis over de wereld. Met de bekende liedjes Jokiedokie, Hieperdepiep en Spelen in de speeltuin maken Jokie en Jet er een feestje van. De tournee start op 5 januari 2023 in theater Spant! in Bussum.

Verhaal
Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon? Dat wordt een reis om de wereld nooit te vergeten.

Cast en creatief team
Jokie:                                                         Sven Stevens
Jet:                                                            Annika van Bruggen
Script en regie:                                          Mark van Haasteren
Art director:                                                Robert-Jaap Janssen
Decorontwerp:                                           Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp:                                      Carla de Kroon
Lichtontwerp:                                             Wim Dresens
Muzikale leiding:                                        René Merkelbach
Technische productie:                                Jeroen Frijters
Conceptspecialist Entertainment:              Sandra in ’t Groen

De Efteling-musical: ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje’ is tot en met 13 mei 2023 te zien in diverse theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie en de actuele speellijst op efteling.com/jokiemusical.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025