Musicalnieuws.nl

Een voorzet voor een nieuwe toekomst

“Godin Isis wekte haar vermoordde en in stukjes gehakte geliefde weer tot leven. Het geslacht kon ze niet vinden, dus sneed ze haar eigen duim af ter vervanging en verwekte daarmee een kind. Wij zien in haar de peetmoeder van de moderne mens, een godin van de maakbaarheid.” Regisseur Ulrike Quade

Eeuwenoude mythes verklaren wat we onszelf niet kunnen herinneren: het ontstaan van de wereld en de start van ons eigen leven.

Beeldend theater regisseur Ulrike Quade maakt samen met filmcollectief The Transketeers een nieuwe ontstaansmythe, met de vraag: als we de verhalen van ons ontstaan herschrijven, kunnen we dan ook onze eigen identiteit opnieuw vormgeven?

Womb m/f/x is een pleidooi voor het omarmen van radicale verandering. De voorstelling gaat op 13 november 2020 in première tijdens Utrechts festival SPRING in autumn en reist daarna door Nederland. Meer informatie: www.ulrikequade.nl

Egyptische mythologie
Isis, Osiris en Seth zijn een goddelijke Egyptische drieling. Ze zijn de hoofdfiguren van vele verhalen over verzengende liefde, dodelijke jaloezie en magische (weder)geboorte. Ulrike Quade Company en The Transketeers slaan de brug tussen deze Egyptische goden en hedendaagse opvattingen over identiteit, gender en vruchtbaarheid.

Stap in een film
Womb m/f/x is theatervoorstelling en film in één. Live theater, dans, poppenspel en storytelling komen samen in een virtueel decor van indringende filmbeelden en hypnotiserende muziek, speciaal voor de voorstelling gecomponeerd door Arnoud Traa. In navolging op een reeks voorstellingen waarin Ulrike Quade experimenteert met nieuwe technologieën en theatervormen, laat zij zich nu inspireren door gamecultuur.

Cast en credits
De voorstelling wordt gespeeld door: danser Gil (the Grid) Gomes Leal, performance artist en zangeres Ibelisse Guardia Ferragutti, en de Mexicaanse (Netflix) acteur Gabriel Casanova Miralda.
Womb m/f/x wordt mede mogelijk gemaakt door: het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025