Musicalnieuws.nl

Een rock-n-roll droom komt uit in Bat Out Of Hell

Bat Out Of Hell de Musical speelt momenteel in Oberhausen met veel Nederlandse castleden. MusicalNieuws zag de show op donderdag 21 maart en had geluk om Nederlanders in maar liefst vijf van de negen hoofdrollen te zien.

De musical is gebaseerd op  de nummers van Jim Steinman, waarvan de meeste beroemd waren geworden door Meatloaf. De musical werd voor het eerst opgevoerd in Manchester op 17 februari 2017. Daar werd de show zo enthousiast ontvangen, dat de show verhuisde naar Londen, daarna naar Canada en nu in Duitsland.

De show begint met een harde knal terwijl Raven (April van Amelsvoort) op de motor op het podium verschijnt.  Het verhaal begint en introduceert Strat (Robin Reitsma) and The Lost, Raven en haar ouders Falco (Alex Melcher) en Sloane (Willemijn Verkaik).

De musical speelt zich af in een toekomstige industriële woestenij die bekend staat als Obsidian in de nasleep van een niet nader omschreven wereldwijde tragedie. Een vreemd neveneffect van deze tragedie is dat er nu een groep kinderen is die, als gevolg van een mutatie, op achttiende biologisch bevriezen en nooit ouder wordt. De groep 18 jarige genaamd “The Lost” leven en feesten onder leiding van Strat en vechten tegen bedrijfsmagnaat Falco. Falco is een man die gewoon ' Obsidian great again' wil maken, maar om dit te doen wil hij Strat en de rest van The Lost vernietigen. Aan de vooravond van de 18e verjaardag van Falco's dochter, Raven,wordt ze verliefd op Strat en hij op haar. Omdat ze haar hele leven lang in haar glazen toren heeft geleefd en het huwelijk van haar ouders langzaam heeft zien vervallen, verlangt ze naar avontuur, liefde en opwinding  en dat is iets dat Strat haar kan bieden.  Uiteraard ziet haar vader een relatie met deze rebel niet zitten en doet er alles aan om hem en The Lost uit de weg te ruimen.

Robin Reitsma en April van Amelsvoort zijn een mooi koppel en vocaal kleuren ze prachtig samen.  Dat Robin Reitsma voor deze rol gecast is verbaast ons niets, want eerder zagen wij hem als Soldaat van Oranje en toen maakte hij al veel indruk op ons. Vocaal is hij ijzersterk en het plaatje klopt ook helemaal. April is eigenlijk understudy, maar beter dan dat zij het deed kan, ons inziens, echt niet!

Als ouders van Raven, zagen wij Alex Melcher en Willemijn Verkaik en wederom komen wij superlatieven  te kort. Uiteraard zagen wij Willemijn al in verschillende rollen, maar zoals in deze rol zagen we haar nooit. Rollend over een auto in jarretelgordel en ondertussen een loepzuivere Paradise by the Dashboard Light zingend, geweldig! Maar haar wederhelft mag er vocaal ook zeker wezen! Hij doet niet voor haar onder en geeft haar prima tegengas.

In de rol van Tink (het jongste lid van The Lost) zien wij Tom van der Ven nog een Nederlander waar we zeker meer van gaan horen en zien. Hij speelt zijn rol als jaloerse Tink met verve en laat ons meevoelen in zijn belevingswereld.
Nog een hoogtepunt uit de show is het lied Two Out of Three ain't Bad dat wordt gezongen door Zahara (Masengu Kanyinda) en Jagwire (Luca Maus), twee leden uit The Lost groep.
Alle hits van het album Bat Out Of Hell zitten in de show, waardoor het een must-see is voor de fans. De hits zijn wel grotendeels vertaald in het Duits met af en toe kleine stukjes van de originele teksten.
 
Buiten de cast en de liedjes is Bat uit de hell The Musical is het ongelofelijk visueel spektakel. Zo zien we niet alleen een exploderende motor en een tafel veranderen in een auto, maar ook worden de scènes live opgenomen en direct geprojecteerd.  Onder andere in scènes tussen Strat en Raven in Raven’s kamer krijgen hierdoor een extra dimensie.

Tenslotte nog een compliment voor de choreografieën! Deze zien er niet alleen mooi uit, ze worden ook nog eens strak uitgevoerd door het energieke ensemble.

Kortom Bat Out Of Hell is een show die je zeker niet mag missen, dus kijk HIER voor tickets.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025