Musicalnieuws.nl

Een overheerlijke theaterversie van de succesvolle eerste film Soof

Een nieuwe en unieke ervaring met dezelfde heerlijke, herkenbare ingrediënten én een topcast met onder anderen Maike Boerdam. De premiere van de smakelijke musical: Soof was op zondag 18 november in het Chasse theater in Breda en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Soof de Musical is een overheerlijke theaterversie van de succesvolle eerste film Soof. Nieuw, origineel en uniek theater waarbij het publiek mee mag genieten van de kookkunsten van Soof.Soof wordt gespeeld door Maike Boerdam. Maike is overtuigend in haar rol; haar spel is fantastisch en haar zang is heerlijk. Ze zette de Soof neer hoe we haar kennen van de serie en films.

In het begin stelt Soof je voor aan alle mensen in haar leven. Zo komen haar keuken-collega, Mildred (Charlene Sancho) en buurvrouw Eefje (Tirza de Boer) voorbij. Ook deze beide dames weten je in hun spel volledig te overtuigen, hoewel we een van nummers wat plat vonden, zetten ze het goed neer en weten ze de mensen te laten lachen.

Noël van Santen nam de rol van de man van Soof op zich, Kasper. Noël wist zich goed staande te houden in de chaos van de voorstelling en wist ons vocaal te verrassen. Milan van Weelden vertolkte de rol van Poolse klusjesman Andrej. Milan is vocaal zeker een uitblinker in de voorstelling. Ook met zijn leuke karakter en accent heeft hij de lachers op de hand en haalt hij het niveau flink omhoog. In tegenstelling tot de film spelen sommige acteurs zichzelf. Winston Post (Buurman Bas uit K3) en Leontien van Moorsel pakken beiden hun momenten in de voorstelling. Elke voorstelling speelt er een andere sportvrouw mee in de show.

De puberdochter Sascha wordt op geweldige wijze gespeeld door Julia Nauta. Julia weet vocaal lekker uit te pakken in haar rock nummers, ook in spel doet ze zeker niet onder bij de volwassenen. De jongeren tweeling Dies en Lena wordt afwisselend gespeeld door 6 verschillende duo’s. Op de première mochten we genieten van Robi de Zwart en Steef van Wijk. Deze kleine talenten namen het publiek mee met hun vlogs en kregen als drukke kinderen de zaal zelfs van hun stoelen af. Folkert van Diggelen en Suzanne Heijdra nemen verschillende rollen op zich waaronder de keukenhulpjes. Beiden pakken hun momenten en weten zich vocaal ook te laten horen, ook geven ze prachtige harmonieën in de solo’s.

Dichterbij Soof kun je eigenlijk niet komen. De keuken van Soof draait namelijk midden op het podium. Daar gebeurt het. De mensen op de VIP tribunes op het podium worden tijdens de voorstelling getrakteerd op 5 gerechten en 2 drankjes. Het kookeiland van Soof is het speelveld van de hele voorstelling. Hoewel er in de pauze een kleine renovatie op het kookeiland wordt gedaan, wordt daar eigenlijk geen aandacht aan gegeven. Het eindresultaat van het Soof restaurant is erg mooi. En zeker de lamp, door Sascha ontworpen, past mooi in het geheel. Hoewel wij de muziek niet altijd even passend in de scenes vinden, worden ze wel geweldig vertolkt door de cast.

Soof de Musical viert de onvolmaaktheid van het leven met liefde, muziek en humor. Terwijl je geniet van de chaos die Soof van haar leven maakt, krijg je uit haar keuken ook wat lekkers (2 hapjes) voorgeschoteld. Wil je bij Soof ín de keuken zitten? Bestel dan VIP-tickets (inclusief 5 hapjes en 2 drankjes) en neem plaats middenin de vrolijke chaos.
 
Van 2 november 2018 t/m 7 april 2019 staat Soof de Musical in 14 grote theaters door het hele land. Boek nu tickets voor een theater bij jou in de buurt. Kijk HIER voor kaarten

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025