Musicalnieuws.nl

Een komedie over een bankoverval: heerlijke over de top humor met lachgarantie

Jon van Eerd regisseert en bewerkt De Komedie Over een Bankoverval naar het script van Henry Lewis, Jonathan Sayer en Henry Shields. Deze voorstelling was een groot succes op het Londense West-End. De Komedie Over een Bankoverval is in de traditie van Harrie Vermeulen gaat zelfs nog een flinke stap verder dan we van hem gewend zijn.

De voorstelling staat garant voor een geweldig avondje uit vol lachen, spanning en onverwachte wendingen! Van begin tot eind was de voorstelling gevuld met hilarische momenten en briljante komische timing. De cast bestaande Buddy Vedder, Suzanne Pleiter, Joey Schalker, Arie Cupé, Martin van der Starre, Rogier Komproe, Zjon Smaal, Cathalijne de Sonnaville en Lars Vaessen is fantastisch en zorgden voor vele grappige momenten. De dialogen waren scherp en geestig en het publiek kon regelmatig niet anders dan dubbel liggen van het lachen.

Verhaal
Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving.

Dat de gevestigde namen goed zijn wisten we al, maar de verrassing van de avond was Lars Vaessen. Hij kreeg niet voor niets na zijn solo scene een oorverdovend applaus. Cathalijne de Sonnaville zorgde met haar prachtige stem voor de vocale hoogtepunten.
De voorstelling zit vol absurde en komische situaties met een absoluut verrassend einde.

De decorsets zijn prachtig ontworpen en droegen ze bij aan de algehele sfeer van de voorstelling. De regie was strak en zorgde ervoor dat het tempo hoog bleef, wat ons allemaal op het puntje van onze stoel hield.

De komedie over een bankoverval van het Pretpakhuis is een absolute must-see voor iedereen die van absurde, over-de-top humor houdt. Het is vermakelijk, slim en zit vol met humor van topklasse. Ga het zien en bereid je voor om te lachen tot je erbij neervalt!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025