Musicalnieuws.nl

Een heerlijke muzikale reis door de vijftig en zestiger jaren met Unforgettable

Op 5 maart was MusicalNieuws in theater Castellum in Alphen aan den Rijn getuige van de show Unforgettable. Een heerlijke show vol met indrukkende dans onder de artistieke leiding van Isabelle Beernaert.

De naam Isabelle Beernaert staat altijd garant voor prachtige dans en op de site van Isabelle Beernaert staat te lezen: ‘The theatre is the most magical place on earth. It enables the choreographer to combine choreography, light and stage design to create a story through dance’. Deze spreuk neemt zij zich ten harte, want met Unforgettable is zij er zeker in geslaagd om met haar choreografie en de hulp van licht en podium design een prachtige magische plek op aarde te creëren.
 
Unforgettable is een muzikale reis door de vijftig en zestiger jaren, waarin de muziek van vele wereldberoemde namen voorbij komen: Natuurlijk, zoals de titel al verraadt, Nat King Cole maar ook Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Noem een naam van een danser uit die periode en iedereen noemt natuurlijk gelijk Fred Astaire: ook hij is in Unforgettable vertegenwoordigd.
 
Patrick Karijowidjojo kreeg als Louis Armstrong de zaal plat en zijn optreden mag zeker een hoogtepunt genoemd worden. Dat Vivian Gomez Cardoso prachtig kan dansen wist iedereen na het zien van “So You Think You Can Dance” natuurlijk al, maar in Unforgettable mag ze ook laten horen dat zij mooi kan zingen. Ditzelfde kan gezegd worden over Giovanni Kemper, want ook hij krijgt de kans om vocaal te stralen. Maar de meeste vocale kracht van de voorstelling komt van Ron Link: hij zingt zich met z’n heerlijke stem als gentleman door de voorstelling heen.
 
Natuurlijk is Unforgetable ook een dansvoorstelling en kunnen Patrick Karijowidjojo, Vivian Gomez Cardoso, Giovanni Kempers, Jeffrey Stuut, Nicky van Cleef, Remses Rafaela, Riccardo Sbrighi, Annlydie Groenen, Camille Pidou en Denden Karadeniz regelmatig de zaal van hun danscapaciteiten laten genieten.
 
De live jazz band op podium is het Jazz Quintet onder leiding van Frank Deruytter met saxofoon, drum, trompet, piano en contrabas
 
Unforgetable is slechts enkele malen te zien, kijk op de speellijst voor een show bij u in de buurt.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025