Musicalnieuws.nl

Een avondje Liefde voor Muziek

Wat wij in Nederland kennen als De Beste Zangers, wordt in Belgiƫ uitgezonden door VTM onder de naam 'Liefde voor Muziek': een groep bekende artiesten gaat samen op reis en covert daar elkaars nummers. Deze vernieuwde versies scoren vaak hoog in de Ultratop-lijsten en dat vraagt natuurlijk om een liveconcert. In het laatste seizoen schitterden Willy Sommers, Tourist LeMC, Emma Bale, Bert Ostyn, Cleymans & Van Geel, Geike Arnaert en Ronny Mosuse. Zij staan dan ook centraal tijdens Liefde voor Muziek LIVE concerten in de Lotto Arena in Antwerpen.

Geike Arnaert opent de avond. Ondanks ze vol passie haar cover brengt, zet haar optreden de toon voor de rest van de avond. Wat in het programma duidelijk naar voren komt is het ontstaan van vriendschappen voor elkaar en elkaars muziek. Door gebrek aan presentatie voelt het als een line-up van topartiesten met ieder een miniconcert, in plaats van een samenhangend geheel. Ook het feit dat het publiek al zittend toekijkt en door veel artiesten niet bij het optreden wordt betrokken, maakt dat alles statisch aanvoelt. Gelukkig redt de populaire Willy Sommers de avond door een simpele begroeting van het publiek. Met een kleine aankondiging voor de volgende artiesten sluit hij zijn optreden af. Een klein gebaar wat ervoor zorgt dat je als bezoeker meer betrokken wordt bij het hele gebeuren. Voeg daar de energieke Cleymans en Van Geel aan toe die letterlijk het publiek vraagt 'om niet zo lui te zijn en recht te gaan staan om mee te doen', en zo is finaal het laatste gedeelte van de avond gered. 

We missen duetten en interactie tussen de artiesten. Er is een enkel duet, wat zeker prachtig is, maar de feeling uit het programma blijft achterwege. Het is een gemiste kans om niet enkele leuke beelden uit het programma te tonen, of de artiesten meer backstage verhalen te laten vertellen en hun bewondering voor elkaar. 

De aangepaste versies van enkele bekende nummers zorgen voor een frisse wind in zowel het programma, als in het concert. Absolute uitschieter is Emma Bale: een top zangeres die muziek ademt en het volledige podium inpalmt. Het publiek is in het begin nog wat afwachtend, maar zodra Willy Sommers een bekend nummer van Spring! covert, wordt er toch  meegedanst. Maar men gaat pas echt helemaal los als Cleymans & Van Geel 'Als een Leeuw in een kooi' coveren van Willy Sommers zelf. Het bekende nummer zorgt ervoor dat het zittende publiek dan toch eindelijk opstaat en meezingt.

Tijdens het allerlaatste nummer komen alle artiesten eenmalig samen op het podium. Pas dan zie en voel je die opgebouwde vriendschap én de liefde voor muziek waar we zo naar snakte de hele avond.

Liefde voor Muziek LIVE is een fijne afsluiter van een mooi seizoen

Door Samantha Brouwers

Kijk HIER voor ons fotoverslag