Musicalnieuws.nl

Een avond vol girl power in 9-5 van Unidos

Het enige vervelende van 9-5 van Unidos is dat deze slecht 2 keer gespeeld werd en nu niet meer te zien in. Want dit is een voorstelling die eigenlijk door meer mensen gezien had moeten worden.

De cast van 9-5 is zonder twijfel een van de hoogtepunten van de musical. De drie leadingladies zijn grappig en ijzersterk zowel vocaal als in spel. Marloes Verwoort als Violet heeft een komische timing waar zelfs mening professioneel acteur jaloers op is. Naast haar zetten Lisanne Wensink-Kops als Judy en Annika van den Hoff-van Tongeren als Doralee een ijzersterke prestatie neer. Ook Patrick Koelman als Franklin Hart, is erg overtuigend.

De musical 9 to 5 is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980, met muziek en teksten van Dolly Parton.  In deze komische musical besluiten drie tot het uiterste gedreven vrouwelijke medewerkers op een dag hun seksistische, ego-centristische, leugenachtige baas aan te pakken. Ze besluiten om samen wraak te nemen en dat zorgt voor hilarische momenten. Maar 9-5 is meer dan alleen een komische musical. Het verhaal belicht ook de ernst van seksisme op de werkvloer en de kracht van vrouwen die samenkomen om voor hun rechten te vechten.

De muziek van 9-5 is catchy en vrolijk. De nummers, zoals "9 to 5" en "Heart to Hart" blijven lang in je hoofd hangen. De muziek werd goed uitgevoerd door een live orkest onder leiding van Bas Jongsma.
Complimenten aan het artistieke team bestaande uit Martijn Egelmeer (regie) en Sanne Tuijl (choreografie). De 38 man tellende cast zingt en danst met veel passie en overtuiging en zorgt voor een extra stevige basis.
Visueel klopte het plaatje ook helemaal, de kostuums en de decorstukken zagen er geweldig uit.

9-5 van Unidos is een avond vol plezier, humor en girl power. Het is heel jammer dat deze show maar twee keer werd uitgevoerd, want hier zouden we nog vaker van kunnen en willen genieten.

Kijk HIER voor enkele foto's en kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025