Musicalnieuws.nl

Duik mee in de fantasie van Boef

Wist jij dat je op drie manieren kan sluipen? En weet jij hoe je net alsof kunt doen dat je als een echte boef een boevenpak aan kan trekken en dan achter een schat aangaan? Wil je dat leren? Kijk dan naar Boef

Lisa Groothof en Dwane Toemere zijn echte mime spelers en dat is zo aanstekelijk. Het is dan ook geweldig dat ze de zoom live stream omlijsten met lessen mime voor beginners. Door dat je in alle huiskamers mee kan kijken zie je groot en klein enthousiast mee doen.  

Boef is het verhaal over een boef, of nee, over twee boeven, of gaat het over een politieagent? Een alarm? Een kistje? Een kist? Of dat allemaal en nog veel meer. Je duikt als kijker in een meer van fantasie waarbij vooral de mime gedeelten juweeltjes zijn. En zo herkenbaar het gevecht om iets waarvan ze eigenlijk niet weten wat het is, voor broertjes en zusjes  een feest van herkenning. En soms heel even poetisch: Dat wat je wil hebben, je kunt er mee dansen, het tegen je aan drukken. En dan..is het kwijt. Mooi hoe slapstick en grappen deinen op een zee van tedere observaties.
Hier moet je niet te veel over praten. Neem je kleuter mee naar het scherm. Nu mag het. En laat die zich uitleven, samen met jou, in de knappe staaltje kindertheater. En speel de hele dag nog boef, inspiratie genoeg. Inclusief de sirene! 
Ook een aanrader. Net als eitje. Hopelijk allebei snel terug in het echte theater en anders hou de live stream van Maas Theater en Dans  goed in gaten.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025