Musicalnieuws.nl

Droge humor onder water in De Kleine Zeemeermin

Op zondag 23 september 2018 was MusicalNieuws aanwezig bij de première van De Kleine Zeemeermin van Van Hoorne Entertainment in Theater de Stoep In Spijkenisse.

Van Hoorne Entertainment heeft al vele bekende sprookjes naar het theater gebracht en nu ook het bekende verhaal van De Kleine Zeemeermin. De Kleine Zeemeermin maar dan op de “Van Hoorne” manier en wij zijn er gek op. Decor, kostuums, kap en grime niet alleen mooi, maar ook functioneel.  Zoals ook het gebruik van de “Heelys” (schoenen met wieltjes) die in de onderwaterscènes het effect geven echt onder water te zijn.  Naast  dat het er allemaal erg mooi uit ziet, wordt het ook nog eens uitgevoerd door een cast waar je U tegen zegt!
Duidelijk is dat niet alleen wij er gek op zijn, maar aan de reacties te merken zijn ook alle prinsen, prinsessen en andere bezoekers in de zaal net zo enthousiast

Het verhaal:
Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien? 

Zo krijgt Van Hoorne het voor elkaar om zonder afbreuk te doen aan het originele verhaal de bekende Fien en Titus in het verhaal te verwerken.  Fien en Titus (Esther van Santen en Michael van Hoorne) zijn zoals gewoonlijk de komische noten van de voorstelling en krijgen ook dit keer  weer de zaal aan het lachen en aan het dansen.

Met Sita Vermeulen als een prachtige zeemeermin Elize en naast haar de innemende Kelvin Wormgoor als haar prins Christian heeft Van Hoorne echt geweldige hoofdrolspelers aangetrokken. Samen maken ze niet alleen een mooi plaatje, maar vocaal zijn ze ook nog eens ijzersterk.
Zet daarnaast Stijn Mac Gillavry als Gup en Richard Spijkers in een dubbelrol van Koning Triton en Finn en de vocale zwaargewichten zijn compleet!

Geen show is compleet zonder ensemble en ondanks dat Pauline Wittebol, Iris Warmolts en Janneke Hetharia maar met zijn drietjes zijn, krijgen ze het toch voor elkaar om overal waar nodig te staan en het gevoel te geven dat er een groot ensemble op het toneel staat.

Bij elke Van Hoorne show krijgen de kinderen de kans om een prijs te winnen door zich zo mooi mogelijk aan te kleden en de winnaar zondag had een prachtig “Krabbenpak” aan dat door zijn moeder was gemaakt. Na het bekend maken van de winnaar mochten alle kinderen in de zaal bij deze première op het toneel komen om op de foto te gaan met de cast.

Tijdens de reguliere voorstellingen is het ook altijd mogelijk om met de cast op de foto te gaan, maar dan in de foyer van het betreffende theater.
De Kleine Zeemeermin De Musical is tot en met 23 juni 2019 in meer dan 150 theaters te zien door heel Nederland. Waar en wanneer De Kleine Zeemeermin bij u in de buurt staat kunt u vinden op https://www.vanhoorne.com/theater/de-kleine-zeemeermin-de-musical/

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk voor een uitgebreid fotoverslag (inclusief de groepsfoto’s met de kinderen uit de zaal) op onze facebookpagina
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025