Musicalnieuws.nl

Drie stemkunstenaars maken hoorspel theatervoorstelling Listen Up

ISH Dance Collective presenteert samen met beatboxer en stemkunstenaar Abdelhadi Baaddi de nieuwe theatervoorstelling ‘Listen Up’ in de vorm van een hoorspel. In de voorstelling wordt al het geluid live geproduceerd door drie stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van het verhaal. Versterkt door vooruitstrevend 4DSOUND zullen vocale soundscapes, effecten en muzikale composities het decor zijn van een uitdagende act vol vragen!

Kunstmatige Intelligentie is dé nieuwe hype in technologie-land. Het is overal te vinden zoals in 
Siri en Google Assistent. Maar wat gebeurt er als deze technologie zo slim wordt dat het ons leven voorgoed zal veranderen. In de voorstelling ontwikkelen drie stemkunstenaars hun eigen stem assistent AZLA (Artificieel Zelf Lerend Algoritme) met als doel het leven een stuk aangenamer te maken.
 
De rol van de stemkunstenaars Abdelhadi Baaddi, Joost Maaskant en Daniel Mandolini dienen primair als ‘moderators’ die het verhaal vertellen door live geluidseffecten en soundscapes die de hele ruimte vullen. Dit allemaal met behulp van een revolutionaire technologie genaamd 4DSOUND. Naast dat zij deze wereld creëren met beatbox, zullen ze op meerdere manieren het publiek proberen te sturen. Maatschappelijke vraagstukken zullen herhaaldelijk aan bod komen. Het is een spel op het toneel waarbij elke theatervoorstelling anders zal verlopen door de keuzes van het publiek.
 
“Met het 4DSOUND system schakelen wij een willekeurig zintuig gedwongen uit om zo zelfreflectie te houden. We nemen het publiek mee op het toneel en stellen ze de vraag “Wat als jullie voor God konden spelen? Hoe zou de wereld er dan uit zien? Als jullie nu niet nadenken over de snelheid van alles om ons heen, dan zal de technologie en digitalisering ons gaan inhalen. Is de wereld klaar voor deze 180 graden omslag? Het publiek komt in de voorstelling voor een aantal lastige keuzes te staan …” Aldus Abdel.
 
AbdelHadi Baaddi maakte eerder in 2017 de succesvolle voorstelling 'Ik ga op reis, en neem mee.' NRC beschreef deze voorstelling in de krant als: “één van de pareltjes van het Amsterdam Fringe Festival”.
 
Première: 8 oktober 2018
Trailer: youtube.com/watch?time_continue=1&v=LVcSLkMAUjE

Speelperiode: 28 september t/m 19 december 2018